D’un petit hostal a un gran restaurant: Colomí, de les germanes Camps. 68 anys al peu del canó. 68 anys amb una cuina honesta que estusiasme a tothom. Poc es pensaven en Josep Camps i la Pepita Franquesa, avis d’en Pep Trullols, que actualment amb la seva mare Rosita Camps i la seva tieta Nati Camps, que la tercera generació portaria aquell petit hostal que van obrir al cor de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) a l’any 1947, seria un dels millors restaurants de les comarques tarragonines de l’interior.
Certament l’èxit d’aquest restaurant és sorprenent i admirable amb una proposta senzilla i lliure d’artificis. El secret és una cuina honesta, tradicional, molt ben elaborada i amb un producte impecable.
És per aquest motiu que el restaurant Hostal Colomí ha robat el cor als seus comensals fidels a l’establiment. Malgrat estar ple de gom a gom, el servei és molt diligent i amable i el tracte dels patrons amb la clientela és entranyable. 

885759_10206170726727719_3539676630077654589_o

Al llarg de tanta història el restaurant ha canviat d’ubicació tres vegades, ocupant actualment un local amb un menjador agradable, ampli i confortable presidit amb una gran graella on el comensal veu com es preparen les carns a la brasa i un altre menjador al primer pis.
Si es vol el vi de la casa ja està servit a la taula amb un porró de blanc i un altre de negre. També esperen al comensal les patates xips i les olives arbequines, juntament amb fuet i pa torrat amb tomàquet. I ben aviat arriben, mentre es consulta la carta, uns altres entreteniments, com els seitons envoltant una maduixa amb vinagreta i sobressada amb pinya (tot un toc d’autoria en la línia de la cuina de la casa, que és bàsicament tradicional catalana).
A la carta les especialitats, totes elles excel·lent, són molt variades: bunyols de bacallà o de carn, entreteniments Colomí, escudella i carn d’olla, macarrons de l’Hostal, ceps amb foie fresc i ou fregit, perdiu a la vinagreta, pastís de peus de porc, tripa de porc amb ou dur, xips d’albergínia, fricandó, cabrit al forn, cua de bou amb pera i xocolata, entrecot de Nebraska 400 gr., filet de vedella a la brasa amb foie, sarsuela, graellada de peix, i a l’hora de les postres, bunyols de xocolata negra, soufflé de xocolata, orelleta amb anís de Chinchón, mel i mató, orelleta de mida del plat amb anís de Chinchon...
En resum, l’experiència del dinar o sopar al Colomí resulta plenament gratificant. La tasca gastronòmica que venen desenvolupant des de fa quasi 70 dècades les germanes Camps, amb el suport d’en Pep, és tota una referència a la comarca de la Conca de Barberà.

10835270_10206170710807321_2343228656374011379_o
ADREÇA: Raval de Jesús, 10. Santa Coloma de Queralt. Telèfons: 977 88 06 53 i 977 88 02 30.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross