Produeix una certa emoció entrar en aquest històric temple de l'alta gastronomia espanyola, en el que les taules han acollit les més distingides personalitats de Madrid i del món en les seves visites a la capital i que en 2017 va ser posat al dia amb una important renovació del local i de la seva decoració.

COMEDOR

Al costat de la recepció, el bar i dos selectives cellers, un amb els més prestigiosos champagnes i enfront d'ella, una altra amb els vins d'alta gamma. Davant la visió de l'elegant sala, quedan a la dreta un passadís d'accés als tres privats i a l'esquerra el menjador amb vistes a l'exterior vegetal i amb llum natural.

IMG_7344

L'anagrama de la casa, les tres roses de colors de Zalacain, està present també en la vaixella. L'acollida és senyorial i càlida.

En aquest marc d'elegància i bellesa, ja en la taula el comensal està disposat a gaudir dels millors plats del llarg recorregut de l'establiment i dels actuals.

Hem degustat exquisideses d'una gran cuina tradicional actualitzada com mantega Rosemay; croquetes Zalacain (1973) i bombó de còctel (2019). Favetes amb ou (1973). Ravioli farcit de bolets i foie amb salsa de tòfona (1973). Vieiria mantega blanc (2019). Gall Pere amb espinacs, salsa de fong i llimona (2017). Ploma ibèrica macerada amb pasta de jalapeños (2018). I de postres, Lemon peu (2019); Utopia de xocolata (2019). Tot això maridat amb excel·lents vins com La Canya 2017 DO Rias Baixas. Aurum Xarxa Blanc 2015 Vi de la Terra de Castella. Terra Calma 2015 DO Vins de Madrid. I Vinya Albina RVA. 2011 Dolça DO Rioja.

BAR

Una inoblidable experiència pel preciós marc, impecable servei professional, gran celler i una deliciosa cuina en un restaurant que manté un perfecte equilibri entre el tradicional i la innovació amb l’experiència del seu equip de sempre i l’embranzida de les seves noves incorporacions, amb Carmen González com a directora i Julio Miralles com Executive Xef, que va començar a la casa en 1992.

UTOPIA DE CHOCOLATE

Zalacain preserva l’atmosfera d’un lloc llegendari incorporant vitalitat i frescor a un projecte que es postula, no solament com una icona de la gastronomia a Madrid, sinó també com a referència al món empresarial i polític. Un dels majors canvis que ha experimentat ha estat a nivell de decoració que es caracteritza per jugar amb la llum i formes orgàniques en els seus dissenys concedint a materials com la pedra, el ciment o el cristall una agilitat excepcional. Té un aforament màxim de 120 persones. La carta de vins conté gairebé mil referències. Una proposta que segueix el deixant de la filosofia impregnada en la dissenyada per Custodio López Zamarra, però actualitzada ara pel sumiller Raúl Miguel Revilla. En aquesta tercera etapa Zalacain preserva la cuina de qualitat, les bones bases i el producte de temporada amb una millor percepció visual que rep el client sobre el plat però mantenint els sabors de sempre d’aquest restaurant.

 

Álvarez de Baena, 4. (28006) Madrid. Tel.: 91 561 48 40. Horari de 13,15 a 16,00 i de 20,30 a 23,30. Tanca dissabte migdia i diumenge, Setmana Santa i agost. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcacoches. Correu electrònic: admon@zalacain.es Web: www.restaurantezalacain.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross