La segona darrera visita al restaurant Windsor per la valoració de la Guia Gourmand 2018 ha estat plenament satisfactòria. En la seva esplèndida terrassa hem pogut assaborir un magnífic menú degustació presentat per un servei molt diligent i professional, que sens dubte el situen entre els millors de cuina catalana tradicional actualitzada de Barcelona.

IMG-7899.JPG

Un menú que s’inicia amb la tapeta del dia, salmó fumat amb rave i puré de rave picant, per anar fent boca; segueix un fals steak tartar vegetarià de remolatxa, un original tranpantojo, colorista i saborós que continua amb un plat d’amanida de tomàquets i figues ecològics amb recuit de drap i seitons en vinagre, ben presentat i amb una combinació textures i gustos ben coordinats amb productes mediterranis de proximitat; després un clàssic de la casa, el caneló de llamàntol i verduretes amb suc dels seus coralls, boníssim; i es complementa amb una suprema de llobarro salvatge cuit al buit amb ceps rostits, all-i-oli d’all negre i dàtils, senzillament exquisit.

De postres, cremós de llimona amb caramel líquid de taronja i gelat de merenga i la nostra versió del pa amb oli, xocolata i sal, un acabament dolç ideal. I tot plegat molt ben maridat pel sommelier David Amat amb La Rosa de Raventós i Blanc (Conca del Riu Anoia) 2016; Bancal del Bosc de Vinyes Domènech (Montsant), 2016; i Apasionado de José Pariente (Rueda) 2016.

Dirigit per Joan Junyent, ideòleg del rumb que ha pres el restaurant en el qual va entrar a treballar el 1996 i que regenta des del 2012; Windsor segueix treballant dia a dia, fa més de 20 anys, amb rigor i respecte a la tradició culinària però revisada amb noves maneres de fer, tècniques actuals i originals combinacions per realçar el producte de temporada. Oferint l’evolució de la cuina catalana en un ric receptari passat pel filtre del xef Carlos Alconchel que elabora plats més lleugers, més atrevits i frescos, però sense perdre mai de vista l’origen, la referència, el com i el per què d’aquelles creacions de tota la vida.

IMG-7919.JPG

El restaurant ocupa el baixos d’un elegant edifici modernista de l’Eixample al qual s’accedeix a través d’una porteria senyorial. El local destil·la contemporaneïtat, sofisticació, modernitat i sobrietat, amb una capacitat per a 140 comensals. Sandra Tarruella i Toni Espuch signen l’interiorisme i la decoració. Disposa de diferents menjadors de luxosa decoració, sota la direcció Tomàs Hurtado. A la sala principal destaquen pintures d’artistes contemporanis que Windsor exposa regularment. La terrassa té un sostre retràctil automàtic. La vegetació que l’envolta li atorga un ambient de jardí, oasi de pau i tranquil·litat fins i tot quan es tanca el sostre.

La carta inclou un Menú de Mercat, que costa 29,90 euros, disponible tots els migdies i canvia setmanalment. ‘Petit àpat gastronòmic’ és un menú sorpresa a un preu de 52,50 euros (amb maridatge opcional, 74,50 euros més). El menú ‘Les nostres Millors creacions’ (de 77,50 euros, amb maridatge opcional, 99,00 euros ). Al celler, 450 referències de vins i 150 de licors (a més dels 18 tipus de còctels).

Còrsega, 286. (08008). Tel .: 93 237 75 88. Tanca diumenge. Horari: De 13,15-15,45 i de 20,30 a 23,00 hores. Vacances: Primera setmana de l’any, Setmana Santa i tres primeres setmanes d’agost. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire Condicionat. Aparcament. Aparcacotxes. Terrassa. 6 menjadors privats. info@restaurantwindsor.com Web: www.restaurantwindsor.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross