Catedral de la gastronomia a Barcelona, amb 49 anys d’història, és tot un referent tant per la seva cuina tradicional, el celler amb unes 1.500 referències i el seu tracte senyorial i amable. Al capdavant hi ha els seus propietaris, dos grans professionals, Josep Monje i el seu fill, Pedro Monje, que s’envolten amb un nombrós i professional equip de treball.

L’establiment s’ubica al carrer Ganduxer i compta amb un menjador principal i diverses sales per a actes privats amb una capacitat de fins a 100 persones. El menjador principal, amb una decoració que combina el luxe i l’elegància, és d’estil modernista Belle epoque amb còmodes butaques, un terra emmoquetat i la millor mantelleria i coberteria. La seva capacitat és per a 70 comensals.

DSC_0213 copia.jpg

Ànec rostit en el seu suc a la presse

El servei és del més cordial i atent amb els maîtres Javier Oliveira i Luís González. El restaurant compta amb un dels cellers més complerts del país, que pot visitar-se si se sol·licita i que té unes 15.000 botelles a cura del sommelier José Martínez.

Via Veneto va obrir les seves portes a Barcelona al 1967, i des de llavors, molts han estat els personatges destacats de la política, la cultura i la societat que han visitat l’establiment, alguns d’ells són Woody Allen, Gabriel García-Márquez, Mario Vargas Llosa o Salvador Dalí.

A més, moltes distincions merescudes avalen la trajectòria i la professionalitat de Josep Monje i de Via Veneto. Té una estrella a la Guia Michelin i és el restaurant de Barcelona amb la puntuació més alta en la Guia Gourmand. A més, compta amb altres premis com són el Premi Nacional de Gastronomia (2013, 1994, 1984), Premi al Millor Equip de Sala, Premi a la Millor Carta de Vins i Premi Gourmetour al Millor Assortiment de Formatges.

La cuina, a càrrec del xef Sergio Humada, és tradicional, catalana i de mercat amb els millors productes de temporada, però també té un toc d’innovació en l’elaboració i la presentació dels plats. Disposa de 5 varietats de pa d’elaboració pròpia.

Entre les seves especialitats podem esmentar en temporada dels pèssols de Llavaneres amb tòfona negre; el bacallà Skrei amb samfaina, les angules a la bilbaina, la caça com la perdiu... I el llenguado de costa a la meuniere en la nostre versió d’un clàssic de la gastronomia; l’ànec rostit en el seu suc a la presse, un altre gran clàssic des del començament de l’establiment amb una nova presentació i acabat davant del comensal. I a l’hora de les postres, els crêpes suzette i la taronja natural pelada també en el mejador, tot un espectacle artístic.

A destacar el Menú de Tòfona negra 2016 i el Menú degustació, sense oblidar les suggerències del dia.

Via Veneto és una joia de la restauració barcelonina que l’any que ve celebrarà el 50 aniversari.

 Adreça: Ganduxer, 10-12. (08021) Barcelona. Tels: 200 72 44 i 200 70 24. Horari d'13,00 a 15,45 i de 20,45 a 23,15. Tanca dissabte migdia i diumenge tot el dia i de l'1 al 31 d'agost. American Express, 4B, Diners, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Aparcacotxes. 7 menjadors privats per fins a 95 comensals i 50 a la sala principal. És membre de Barcelona Premium. Correu electrònic: reservas@viaveneto.es. Web: www.viavenetorestaurant.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross