Un any més el complex educatiu de Tarragona (antiga Laboral) acollirà el V Sopar contra el càncer i la leucèmia que reuneix els restauradors amb estrella Michelin de la demarcació de Tarragona: Joan Bosch, de Can Bosch; Diego Campos, de Rincón de Diego; Fran López, del restaurant Villa el Retiro, i Jeroni Castell, de les Moles encapçalaran el cinquè sopar contra el càncer i la leucèmia que es realitzarà el pròxim divendres, 6 de novembre, a partir de les 21.30 hores. A aquests cuiners els acompanyaran els restauradors, Marco Borromeo, de Palau del Baró, Àngel Jiménez, del complex educatiu Tarragona, Marco Carreiro, de pastissos de crema i Gabri Olivier de geladeria Olivier i Jordi Grifoll de Lounge Cambrils com a coordinador del servei a taula. A més, es comptarà amb el pa elaborat pel Forn Andreu de Tarragona.
Els fons que es recaptin en aquest sopar es destinaran a les entitat de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i a la Fundació Carreras Contra la Leucèmia. El sopar s'ha convertit en un acte referent a la ciutat de Tarragona per a la Lliga Contra el Càncer, i la Fundació Carreras Contra la leucèmia, ja que en les anteriors edicions no només ha aconseguit atraure públic de la ciutat, sinó també de les poblacions de les comarques tarragonines i d'alguna població de fora de Catalunya. Aquelles persones que hi vulguin participar poden fer-ho a través de la Caixa, fent un ingrés al número de compte 2100-3510-76-2200196217 indicant el nom o trucant per telèfon al 977 23 24 24 de la Lliga Contra el Càncer per tal de fer la reserva i abonar el tiquet a l'entrada.
El preu del sopar és de 40 euros per persones i cal recordar que les taules completes són de 6 persones. Un any més, durant el sopar es realitzaran sortejos de diferents obsequis i regals cedits per múltiples comerços de la ciutat i la demarcació de Tarragona així com objectes artístics i esportius.
Makro, instal·lat a Tarragona, s'ha implicat un any més en aquest esdeveniment sent-ne el proveïdor oficial dels restauradors i pastissers per a l'elaboració dels plats que es degustin. L'establiment tarragoní s'implica així en una acció solidària de la ciutat amb un rerefons on els malalts del càncer i de la leucèmia són els protagonistes.
El sopar s'iniciarà amb uns aperitius compostos per encenalls de pernil ibèric amb pa amb tomàquet per part d'Avicsa. Els aperitius elaborats per Jeroni Castell: hot-dog de tonyina en pa al vapor i romesco pincant, tapa variada i vermut servit en copa, i cucurutxo de pa amb tomàquet i pernil. Els elaborats per Diego Campos, bombó de foie i mousse de formatge fresc, pernil iberic, compota de ceba i quicos; brioche al vapor fegit amb verduretes gambes i shisho amb maionesa de quimtxi, i ànec a la taronja. L'elaborat per Àngel Jiménez, bunyols de bacallà sobre romesco fred. L'elaborat per Marco Borromeo: esferificació de menta amb mousse de roquefort i vidre de remolatxa. El primer plat, a càrrec de Fran López de Villa el retiro serà quallada de parmesà, pollastre a baixa temperatura, all negre i bolets.I el plat principal, elaborat per Joan Bosch, de Can Bosch serà jarret de vedella a baixa temperatura amb cremós de carabassa i verdures de tardor. El prepostre de Gabri Olivier, gelat de marron glacé sobre llit de pomes i gotes de vi. El prepostre de Gabri Olivier, gelat de marron glacé sobre llit de pomes i gotes de vi.I el postre de Marco Carreiro de Pastissos de Crema, macarron de gerd, iogurt, i menta. El sopar acabarà amb els cafès i els petits fours.