L'any 1993, Ada Parellada, de la coneguda família hostelera dels Parellada, va inaugurar aquest restaurant a l’Eixample, que ocupa un local molt singular i que gaudeix al seu torn d’una decoració també peculiar creant una atmosfera molt exclusiva, ventiladors tropicals al sostre molt alt, llums antics de llàgrimes, diferents colors a les parets...
En aquest local informal, amb capacitat per a 90 comensals, s’hi ofereix una cuina de mercat, que elabora la mateixa Ada Parellada, gran professional dels fogons i autora de llibres de receptes. La carta canvia cada dos mesos. El celler té unes 500 referències i està a càrrec de Santiago Alegre que també té cura del menjador. Disposa d’una varietat de pa d’elaboració pròpia.
El restaurant, tot un referent gastronòmic en el barri, organitza diverses activitats culinàries, com tallers de cuina per a grans i petits, fins i tot el “Mans i Pans”, per aprendre a fer pa i massatges eròtics.
Entre les especialitats de la carta destaquen macarró farcit de botifarra negre, 6,50; croquetes de carn a la brasa, 6,50; arròs del Venere amb sobrassada, 8,00; bacallà amb mel i romaní, 18,00; tonyina amb un toc picant, 16,00; magret d’ànec amb albergínia i poma, 12,00; fred i calent de foie amb parmesà, 18,00; filet de bou, 20,00; i, a l’hora de les postres, delírium trements de xocolata, 6,35; dos cremes de llimona, 6,35; semitou d’avellana, 6,35.
El restaurant també ofereix un menú de migdia per 15,75 (a la nit, 20,00) i un menú degustació per 30,00. El vi de la casa és Ca N’Estruch, 10,00.
Adreça: Rosselló, 148. (08036) Barcelona. Tel.: 93 453 18 20. Horari de 13,30 a 16,00 i de 21,00 a 23,30. Tanca diumenges i festius. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. 2 menjadors privats per fins a 22 comensals. Capacitat per a 90 comensals. Correu electrònic: semproniana@semproniana.net. Web: www.semproniana.net.