El conegut i prestigiós restaurant de Castellvell del Camp, situat a l’entrada de la població, a només a 2km de Reus, l’any 2015 va canviar el marc físic i la decoració amb una important renovació total del local, abandonant l’ambient rústic. Ara l’establiment de la família Sanromà té una línia arquitectònica avantguardista amb un menjador elegant, confortable i modern, que guanya amb espai, llum natural, sonorització, il·luminació i climatització, predominant la fusta noble de color clar. Taules amplies i estovalles fines. Segueix amb la bona cuina que sempre l’ha caracteritzat.
És un establiment familiar, que es va inaugurar l’any 1983 i que ofereix una carta molt apetitosa de cuina casolana i artesana i sobretot de producte. El restaurant disposa d’un hortet a la part del darrere en el que es conreen part dels productes de la cuina per elaborar els plats de temporada, com escaroles, cols, tomàquets, maduixes i tot tipus d’herbes aromàtiques. I en un altre hort més gran tenen la resta de verdures i gallines i els ous ecològics. En definitiva Km. 0. A l’hivern, per encàrrec, ofereixen el mandongo, un plat molt tradicional de la comarca, difícil de trobar en els restaurants. Plats de tota la vida ben fets, realitzats amb vocació i paciència, seguint les receptes de les àvies, sense oblidar alguna aportació innovadora.
L’establiment el van iniciar el matrimoni Agustí Sanromà i Rosa Vives. Més tard s’hi van incorporar els seus fills, la Rosa i l’Agustí i amb el pas del temps es va produir el canvi generacional. Així, des de l’any 2004, els joves porten el restaurant. L’any 1998 es va reformar el restaurant, traient el bar que hi havia a l’entrada i fent un petit i agradable rebedor, amb detalls decoratius de força gust. Més tard s’han anat fent més condicionaments pel confort dels comensals, fins a culminació de la del 2015. La Rosa Sanromà ha après de la seva mare tots els secrets dels fogons i també a fet alguns cursets de cuina, amb la Mariona Cuadrada, per conèixer les tècniques culinàries. La bodega està molt ben assortida i a la carta de vins el comensal pot triar entre unes 250 referències diferents, molts d’ells són de les comarques tarragonines (sobretot Priorats i Montsants); en té cura l’Agustí que n’és un gran coneixedor del món dels vins i, sens dubte, un gran sommelier titulat internacional, també dirigeix la sala. Cal deixar-se aconsellar per ell, ja que sempre et pot descobrir alguna novetat vinícola interessant, poc coneguda.
Entre d’altres, les especialitats de la carta són els canelons casolans, 9,75; bunyols de bacallà, 9,80; raviolis de gamba i porro semi-fred amb vinagreta, 12,50; carpaccio de pop amb oli de farigola, 12,75; foie-gras d’ànec mi-cuit, 18,75; entrecot a la brasa “vedellona de Girona”, 18,75; peix al forn, 24,75, fricandó de vedella, 14,50; espatlla de corder al forn, 16,75; bacallà “Rafols” a l’empordanesa, 19,75; i coulant de xocolata, 6,75. A tenir en compte els suggeriments diaris segons la temporada.
Adreça: Avda. de Reus, 24. (43392) Castellvell del Camp. Tel.: 977 85 52 12. Horari de 13,30 a 15,30 i de 21,30 a 23,00. Tanca dimarts i a la nit els dilluns i festius. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: info@sanromarestaurant.cat. Web: www.sanromarestaurant.cat.