Fa gairebé dos anys i mig que a Vilanova i la Geltrú va obrir portes Sabarra. Una aliança entre el xef Carlus Palau i el responsable de sala Marc Gómez, va fer veure la llum a un establiment on servei, dedicació i passió pel producte són marca de la casa. Sabarra té arrels balears, gràcies al pas professional dels propietaris en restaurants com Can Blaiet o Escupinà, a Formentera.

D’una illa de postal passem a la capital del Garraf, concretament al número 9 de la Rambla Principal de Vilanova (la rambla més recta i llarga de tot Catalunya). Gràcies al ‘sheriff del condado de Vilanova’, en Javi Albà, i en companyia també d’en Rober Hernández –tots dos membres de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona- descobrim una de les premises bàsiques a Sabarra «nosaltres som producte, producte i producte. Ni fem salsetes ni enmascarem res. Agafem el producte, el cuinem i a taula, conservant tot el seu sabor i les seves propietats» exposa en Carlus.

La famosa croqueta de gamba

Una de les joies de la corona de Sabarra és la croqueta de gamba vermella (2,90 euros/unitat). Si el vostre paladar té l’oportunitat de tastar-la, us farà tornar a Sabarra «és curiós perque aquesta croqueta la vam fer amb motiu d’una Fira Gastronòmica de Vilanova. Realment va triomfar tant que la vam incorporar a la carta, i molta gent ens venia al restaurant amb l’excusa de repetir després d’haver-la provat a la fira» conclou en Marc.

A aquesta delícia també hi heu de sumar d’altres creacions culinàries com per exemple el mix de bolets, la sobrassada de porc curada mínim 8 mesos «triomfa molt, és d’un productor petit de Porreres (Mallorca) i a la gent se li cau la baba al menjar-la» diu en Marc. L’entrecot de vaca rossa gallega és un altre puntal de Sabarra «els sibarites la busquen molt a Vilanova i nosaltres la tenim, és una carn molt preuada i  a casa nostra la que ens arriba és rossa autèntica» diu en Carlus, tot afegint que «som el únic restaurant vilanoví que per exemple netegem el peix a taula, d’entre els nostres valors afegits també està poder menjar plats tradicionals com l’all cremat, la bullabessa o la   frita pagesa. Són plats que cuinem fora de carta i per encàrrec».

Per arrodonir l’àpat, no us perdeu el seu pastís de formatge «és una crema de formatge, és molt diferent i tot gràcies a un ‘ingredient únic’ que només m’ha descobert un client en els darrers anys» (somriuen Carlus).

Sabarra és un gastrobar bandarra, amb cuina oberta al client i que obre de dimarts a diumenge. Diariament disposen de la formula migdia al preu de 18 euros «són els mateixos plats que tenim a la carta, reduint les quantitats. La nostra filosofia és que volem que el comensal que esculli carta o formula migdia tingui la mateixa qualitat».

Per acabar, segons ens han dit al Sabarra la qualitat dels còctels també és d’alçada. No els vam poder assaborir, ja que estavem en ‘missió de servei’. Ara bé, com bé diu en nostre amfitrió, en Javi Albà «¡para un día que salgo!». Ja tenim excusa, tornarem a Sabarra.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross