A finals de l’any 2018 al Palau de la Generalitat ha tingut lloc l’acte de concessió dels guardons Medalla i Placa al treball President Macià. En aquesta darrera edició la Medalla ha estat lliurada a Rosita Camps Franquesa, del restaurant Colomí, de Santa Coloma de Queralt, tot un gran referent de la cuina tradicional catalana a les comarques tarragonines, amb més de 70 anys d’història.
Poc es pensaven en Josep Camps i la Pepita Franquesa quan van obrir a la Conca de Barberà l’any 1947 un petit hostal que la seva filla Rosita Camps rebria de mans del President de la Generalitat tan alta distinció per la seva tasca desenvolupada durant dècades, conjuntament amb la seva germana Nati Camps i el seu fill Pep Trullols, la tercera generació.
Ells convertirien aquell petit hostal en un gran restaurant de l’interior, sempre ple els caps de setmana, per assaborir una de les millors cuines tradicionals de temporada de Catalunya, gràcies als molts anys al peu del canó, amb una oferta gastronòmica honesta i sincera que entusiasme a tothom.
Certament l’èxit d’aquest restaurant és sorprenent i admirable amb una proposta senzilla i lliure d’artificis. El secret és una cuina tradicional catalana, molt ben elaborada i amb un producte impecable. És per aquest motiu que el restaurant Hostal Colomí ha robat el cor als seus comensals fidels a l’establiment. Malgrat estar ple de gom a gom, el servei és molt diligent i amable i el tracte dels patrons amb la clientela és entranyable.
Al llarg de tanta història el restaurant ha canviat d’ubicació tres vegades, ocupant actualment un local amb un menjador agradable, ampli i confortable presidit amb una gran graella on el comensal veu com es preparen les carns a la brasa i un altre menjador al primer pis.
També per tota aquesta llarga i excel·lent trajectòria la Guia Gourmand 2016 li va atorgar el guardo: “Reconeixament a la seva història”.
Entre les seves especialitats d’una àmplia carta, cal destacar els xips d’albergínia amb tempura i mel; foie mi cuit de la casa amb Sauternes; escudella i carn d’olla; canelons de l’Hostal; cargols amb suquet; espatlla de xai al forn amb prunes, pinyons i orellanes; cua de bou amb xocolata i pera; entrecot de Nebraska 400 gr.; mitjana de vaca vella de Navarra de 700 gr.; fricandó de vedella Angus amb bolets i pèsols; graellada de peix; morro de bacallà amb samfaina; i a l’hora de les postres, la crema catalana casolana; mel i mató; orelleta amb anís de Chinchón.
Felicitats a la família Camps per aquesta nova i important distinció de la Generalitat de Catalunya.
Raval de Jesús, 10 (43420). Tels.: 977 88 06 53 i 977 88 02 30. Horari: de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. No tanca. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Ampli menjador privat al primer pis.