El prestigiós xef francès, Romain Fornell, del restaurant Caelis (Hotel El Palace Barcelona) serà el presentador de la nova edició, la 25, de la Guia Gourmand de l’any 2016. La presentació tindrà lloc el proper dia 26 de novembre al restaurant Giorgio i el 9 de desembre a l’Escola de Turisme Euroaula, de Barcelona.

Romain Fornell va néixer a Toulouse, França, en 1976, en el si d'una família amb arrels catalanes. En 1994 va ingressar a l'Escola d'Hostaleria de Toulouse on es va llicenciar com el primer de la seva promoció. Va ser escollit Millor Cuiner Jove de Midi Pyrénées, la qual cosa li va permetre treballar en Les jardins de l’Opera, on va aprendre cuina clàssica francesa.

Restaurante Caelis, Barcelona

Romain Fornell al restaurant Caelis, Barcelona

En 1996 es va traslladar a Barcelona per exercir de segon de cuina en el restaurant La Maison du Llenguadoc Rousillon. En 1997 va tornar a Tolouse i va començar a treballar al costat de Michel Sarran, amb qui va establir les bases de la seva actual cuina creativa de tall mediterrani. En 1998 va obrir el seu propi restaurant a Lozère. En 1999 va tenir l'oportunitat de treballar amb Alain Ducasse en el Taillevent de París, on va consolidar la seva formació. En 2000 va obrir el restaurant Chaldette i, un any després, amb només 24 anys, li va portar a guanyar la seva primera estrella Michelin. En 2002 va tornar a Barcelona per posar-se al capdavant del desaparegut restaurant Diana de l'Hotel El Palace. En 2004, Diana es va convertir en Caelis. A l'any, en 2005, va ser guardonat amb una estrella Michelin i el xef es va convertir en l'únic cuiner francès que aconsegueix tal distinció tant a França com a Espanya.

En 2006 assumeix la represa del projecto culinari de La Maison du Llenguadoc Rousillon (Barcelona). Caelis és guardonat amb el Premi al Restaurant de l'Any per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia. Al maig de 2010 reobre el restaurant Caelis després de romandre tancat 2 anys per la reforma integral de l'hotel El Palace, on està situat. Malgrat aquest cessament de l'activitat, el restaurant recupera l'estrella Michelin al novembre. A l'octubre d'aquest mateix any és nomenat membre de la delegació dels Països Catalans i Occitània de “Discípulos Escoffier Internacional”.

En 2011 Romain diversifica la seva oferta culinària a Barcelona amb l'obertura del Cafè Emma. En 2013 el Bar Turó passa a les mans de Romain, sota el nom de Cafe Turó. En 2014 obre Epicerie, l'últim local, situat en ple Eixample barceloní, com pâtisserie, boulangerie, crêpería i saló de thé. En 2015 inaugura la pizzeria Los Soprano Boquería. I al març de 2015 suma un nou repte professional en ser nomenat director gastronòmic de l'Hostal La Gavina de S´Agaró. Romain Fornell ha participat en les principals cites i els més destacats esdeveniments culinaris del món, com el World Gourmet Summit de Singapore, el World Gourmet Festival de Bangkok, el Festival Mont-real en lumière, el Rencontre Internationale de la Gastronomie à Tolosa de Llenguadoc, així com el European Catering Cup de Lió, entre uns altres.

portada_catala_2016 copia

Recordem que en anteriors edicions la Guia Gourmand ha estat presentada per Joan Roca, Jordi Cruz, Jean Louis Neichel, Mey Hoffman, Ramon Freixa, Joackim Koerper, Joan Pedrell, Pere Monjo, Oriol Castro, Giorgio Serafini, Jeroni Castell…

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross