Situat a la zona de la Llosa, de Cambrils, prop de l’Escola d’Hosteleria i Turisme, es troba aquest petit i agradable restaurant que té un menjador interior per uns 50 comensals i una terrassa per a l’època d’estiu amb capacitat per a 60 persones. L’establiment manté el nom del primer propietari que era de Pamplona, Iruña, i des de fa més d’una dècada està en mans de Verónica Herrero de Prado que ofereix en els seus fogons cuina basca molt ben elaborada. Nascuda a Bilbao, aquesta xef va estudiar cuina a la seva ciutat natal durant 4 anys; posteriorment va treballar amb Mariona Quadrada, a Reus durant dos anys i un any en un restaurant de Cambrils, abans d’adquirir el Rincón de Iruña.

IMG-9166.JPG

Els seus plats ens apropen amb productes de la zona receptes tradicionals de la seva terra com les anxoves del Cantàbric amb piparrak, 18,00; el bacallà Iruña, 17,25; el tronc de lluç a l’estil Ondarroa, 21,80... La carta s’inicia amb una varietat d’entrants freds i calents, a més de sopes i cremes, destacant el carpaccio de gambes amb oli de pinyons 18,50; les gambes a la planxa, 23,00; pop a la gallega, 16,00; llagostins a l’allet, 15,00. Continua l’apartat de peixos, l’orada a la sal, 21.50; turbot a la graella, 20,40; graellada de peix i marisc, 29,70; segueixen les carns amb el txuletón1 kg., 39/500 grs, 20,00; l’entrecot al gust, planxa, Oporto, Idiazabal o Cafè de Paris, 20,70, l’espatlla de corder al forn amb bolets, 20,00; rellom de vedella al foie, 24,00; entre d’altres i un apartat amb suggeriments, raviolis de senglar, formatge parmesà i ceps, 19,00; pebrots farcits de pollastre de corral al curry, 15,50; i conclou amb les postres, carpaccio de pinya amb gelat de coco i reducció de ron; flam de taronja amarga i kumquat; brownie de xocolata, 7,50, etc. (preus sense iva).

Vins de diferents D.O. com Conca de Barbera, Montsant, Costers del Segre, Priorat, Ries Baixes, Rueda, Tarragona, Terra Alta, Empordà, Rioja, Ribera del Duero i unes altres, constitueixen el celler del restaurant, que compta amb un servei amable i eficaç.

L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona li va atorgar el “Premi 2015 al millor Restaurant visitat per l’entitat”. Un reconegut guardó per a la bona tasca gastronòmica que ve desenvolupant Verónica durant 10 anys.

C/General Belgrano, s/n., (43850) Cambrils. Tel.: 977 365 182 i 653 894 732. Tanca dimarts. Visa, Master Card i American Express. Web: www.elrincondeiruna.com Correu electrònic: veronicairka2@gmail.com. Facebook: rincondeirunyarestaurante. 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross