Publicat per Sd-edicions en edició bilingüe català/anglès, és una recopilació de receptes pensades per gaudir a l'hivern, aprofitant les menges tradicionals de l’estació i la gana que es desperta amb l’arribada del fred. Amb gran sensibilitat per al detall, el llibre s’encarrega d’evocar els moments clau que envolten la gastronomia i les festivitats de la temporada. Com que es tracta d'una edició bilingüe, a més de ser una referència de receptes ideals per a la temporada, esdevé una eina perfecta per acostar els no-catalanoparlants a algunes receptes típiques catalanes, així com a d’altres —totes boníssimes— de més innovadores.
Aquest llibre neix, en certa manera, de l’enriquiment produït per les confluències i influències de llocs i temps nous, un enriquiment que embolcalla les receptes i les renova sense manllevar-ne l'essència. En aquest equilibri entre cuina i narrativa poètica, hi destaquen les vibrants imatges que acompanyen les receptes.
Els autors són Conxita Sal·lari, catalana i Richard Cowper, australià. Es van casar a l'illa de Skye (Escòcia); són professors d'anglès i uns enamorats de la cuina.