La història de Raimat es remunta a 1914 quan Manel Raventós i Doménech, propietari de Codorníu, va adquirir unes terres àrides i infèrtils per a convertir-les en el que avui és la finca més gran d'Europa en mans d'una mateixa família. En un entorn únic, amb aigua pura procedent del desglaç de les neus del Pirineu s'erigeix avui Raimat amb les seves vinyes certificades com a sostenibles i ecològiques.
Raimat és l’expressió dels vins de Lleida, una terra reconeguda per la qualitat de la seva fruita, on la continentalitat del seu clima fa que el raïm d’aquesta finca doni vins intensos i gustosos. A les vinyes de Raimat la caça hi està prohibida. Això fa que aquest paratge estigui ple de vida: ocells, conills, perdius, guineus, etc., perquè tothom hi juga un paper fonamental en aquest equilibri tant delicat. La vinya i el raïm són part d’aquest conjunt i per això les tècniques de conreu han de procurar respectar aquest equilibri.
Sens dubte Raimat és un dels referent més importants de viticultura sostenible i aconsegueix oferir uns vins d'alta qualitat amb una personalitat única a partir de raïm procedent exclusivament de la seva pròpia finca sempre abanderats pel màxim respecte i conservació de l'entorn.
Per tot aixó la Guia Gourmand el designa “Celler de l’Any 2021”.