Situat a Villalba dels Arcs, a 93 km. de Tarragona, prop de Gandesa, el Nou Moderno va néixer el 2011, amb la vocació d'obrir el pot de les essències de la Terra Alta a tots els seus visitants.

SALA.JPG

Hereu de la llarga tradició del Bar-Restaurant Moderno (1967), és propietat de tres generacions que s’han dedicat a hostatjar i donar acollida als que volen gaudir dels productes i de l'entorn d’aquella terra, aportant l’experiència i el saber en l’elaboració de la cuina clàssica, amb revisions actualitzades de plats elaborats amb productes autòctons.

També organitzen tastos i col·laboren amb la D.O., cellers i distribuïdors de forma habitual. El Nou Moderno és un lloc de repòs i de calma, així com en punt de partida de múltiples activitats que es poden desenvolupar en l'entorn gairebé verge que l’envolta. I és el germà petit del Bar Moderno, local inaugurat pels avis Jepo i Roseta, ja fa gairebé cinquanta anys.

La Rosa Vallestí, la néta de la Roseta, juntament amb la Teresa Vandellòs, la seva mare, són les cuineres de nostra casa. La Teresa aporta l’experiència i el saber en l’elaboració dels plats tradicionals com la truita en suc, la clotxa o el fricandó de vedella. La Rosa dóna un sospir d’innovació a la carta, amb revisions actualitzades de plats elaborats amb productes autòctons, cuina amb tocs de fusió i menús de tast maridats amb vins de la Terra Alta. Plats divertits i a la vegada honestos i respectuosos amb el producte i el medi en què s’han cultivat.

El seu germà, Josep Mª té cura de la sala i del celler, amb unes 200 referències. El vi, elements essencials de la cultura i del desenvolupament socioeconòmic de la comarca, també és un producte estrella de la casa. Com a família d’arrel pagesa defensen la presència dels vins del poble i de la D.O. que l’empara.

Les especialitats de la casa són la “Clotxa” d’arengada i raïm amb el seu caputxino de tomàquet, 10,00; truita en suc, 8,50; galta de porc ibèric a les herbes, daus de taronja i nyoquis de patata perfumada, 13,50; bacallà confitat amb magrana i all-i-oli de mel, 13,00; fricandó amb làmines de xampinyó i xips de vegetals, 8,0o; gelat de xocolata, formatge fresc i oli arbequí, 5,00; mousse de taronja amb mel i cruixent de neula, 4,50; xocolata negra tendra amb pa amb tomàquet, 6,00. Ofereix també un menú, 12,00 i un menú degustació, 35,00. El vi de la casa és de vinyes pròpies de Moranillo, La Moderna Blanc i negre, 8,00.

El Nou Moderno va ser guardonat en la categoria de Restaurants del “Premis d’Enoturisme de Catalunya 2015” de la Generalitat.

Adreça: C/ Sant Llorenç, 17. (43782). TEL.: 977 43 80 12 i 977 43 82 04. Horari: de 13,00 a 15,00 i de 21,00 a 22,30 hores. Tanca diumenge nit. 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament. noumoderno@gmail.com. Web: www.noumoderno.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross