El restaurant Nectari de Barcelona (C/València 28) acull, des del 5 al 7 de maig, la primera edició a l’Estat de La Ruta de les Estrelles, una experiència gastronòmica que reuneix a la mateixa cuina 4 xefs amb estrella: Ricardo Costa (líder dels nous xefs portuguesos, 1 estrella Michelin), Joachim Koerper (restaurant Eleven de Lisboa, 1 estrella Michelin), Michel Van Der Kroft (T'Nonnetje d’Amsterdam, 2 estrelles Michelin) i l’amfitrió, Jordi Esteve (Nectari, 1 estrella Michelin). Durant 3 dies cuinan a 8 mans un menú degustació amb aperitius i un plat de cadascun dels  xefs.

Ruta de les Estrelles

Ruta de les Estrelles

Tot maridat amb amb les marques premium del grup Codorníu Raventós que, amb la seva aposta per l’alta gastronomia i pels vins i caves de qualitat, ha fet possible la celebració de La Ruta a Catalunya. El preu d’aquesta pionera experiència enogastronòmica és de 130€. La presentació de la ruta ha comptat amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ha volgut donar suport a la iniciativa coincidint amb la celebració de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme i la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016.

El menú ofert consisteix amb Aperitius de la Casa. Salmó d'Alaska marinat amb meló, amanida i ametlles; Viña Pomal Rosat; a càrrec de Joachim Koerper. Carabiner amb bacallà, carxofa i oli de xoriç; Ànima de Raimat blanc; a càrrec de 
Michel Van Der Kroft.
Lluç amb pop amb salsa de Salicornia; Codorniu RMC Blanc de Noirs, a càrrec de Ricardo Costa. Vaca vella amb braves llatines i salsa Huancaina; Viña Pomal 106 barricas; a càrrec de Jordi Esteve. Hamburguesa dolça amb les seves fregides, ketchup i mostaza; Anna de Codorniu dolç; a càrrec també de Jordi Esteve.

La ruta de les estrelles se celebra des de fa 5 anys a Portugal (Rota das estrelas) amb gran èxit de públic i mediàtic. Madeira, Oporto i Lisboa són algunes de les ciutats seu de la ruta. En cada ciutat, un xef rep almenys 2 cuiners més amb estrella Michelin per cuinar junts un àpat únic. Un dels participants catalans fidels a la ruta és Jordi Esteve, que ha decidit celebrar-la per primer cop fora de Portugal: al Nectari de Barcelona, amb el suport de marques com Codorníu i Guzmán.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross