El restaurant Nectari de Barcelona (C/València 28) acull, des del 5 al 7 de maig, la primera edició a l’Estat de La Ruta de les Estrelles, una experiència gastronòmica que reuneix a la mateixa cuina 4 xefs amb estrella: Ricardo Costa (líder dels nous xefs portuguesos, 1 estrella Michelin), Joachim Koerper (restaurant Eleven de Lisboa, 1 estrella Michelin), Michel Van Der Kroft (T'Nonnetje d’Amsterdam, 2 estrelles Michelin) i l’amfitrió, Jordi Esteve (Nectari, 1 estrella Michelin). Durant 3 dies cuinan a 8 mans un menú degustació amb aperitius i un plat de cadascun dels xefs.
Tot maridat amb amb les marques premium del grup Codorníu Raventós que, amb la seva aposta per l’alta gastronomia i pels vins i caves de qualitat, ha fet possible la celebració de La Ruta a Catalunya. El preu d’aquesta pionera experiència enogastronòmica és de 130€. La presentació de la ruta ha comptat amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ha volgut donar suport a la iniciativa coincidint amb la celebració de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme i la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016.
El menú ofert consisteix amb Aperitius de la Casa. Salmó d'Alaska marinat amb meló, amanida i ametlles; Viña Pomal Rosat; a càrrec de Joachim Koerper. Carabiner amb bacallà, carxofa i oli de xoriç; Ànima de Raimat blanc; a càrrec de Michel Van Der Kroft. Lluç amb pop amb salsa de Salicornia; Codorniu RMC Blanc de Noirs, a càrrec de Ricardo Costa. Vaca vella amb braves llatines i salsa Huancaina; Viña Pomal 106 barricas; a càrrec de Jordi Esteve. Hamburguesa dolça amb les seves fregides, ketchup i mostaza; Anna de Codorniu dolç; a càrrec també de Jordi Esteve.
La ruta de les estrelles se celebra des de fa 5 anys a Portugal (Rota das estrelas) amb gran èxit de públic i mediàtic. Madeira, Oporto i Lisboa són algunes de les ciutats seu de la ruta. En cada ciutat, un xef rep almenys 2 cuiners més amb estrella Michelin per cuinar junts un àpat únic. Un dels participants catalans fidels a la ruta és Jordi Esteve, que ha decidit celebrar-la per primer cop fora de Portugal: al Nectari de Barcelona, amb el suport de marques com Codorníu i Guzmán.