Coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, avui s’ha celebrat a la localitat d’Amposta una Jornada d’experiències sostenibles de les Terres de l’Ebre Km 0, organitzada per l’Ajuntament a través de regidoria de Turisme.

L’acte que s’ha iniciat a les 9,30 del matí hi han assistit quasi un centenar de persones i ha estat inaugurat per l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs i la regidora de Turisme, Joana Estévez, que han donat la benvinguda a les autoritats, administracions, ponents i als assistents a l'acte.

El presentador, Oriol Gracià, periodista, acompanyat d’en Fèlix Llovell, director de la revista Gastronomia i Turisme i la Guia Gourmand, ha fet una breu introducció sobre el que representen les empreses del sector primari a les terres ebrenques i com estan diversificant la seva oferta.

Al llarg del matí s’han anant desenvolupant les diferents ponències de la Jornada.

Rubén Alegria. Gerent del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià ha parlat sobre el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 i els ajuts Leader.

Joan Alginet, gerent del Grup d'Acció Local “Mar de l'Ebre” ha explicat com funciona aquesta associació i com són les primeres convocatòries d'ajuts.

Noelia Fabra, del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre ha parlat del segell Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre.

Albert Folch, gerent del Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre ha explicat què ha significat per a les Terres de l'Ebre, estar al Top 100 de Destinacions Turístiques Sostenibles del Món.

Xavi Abril, tècnic de l'àrea d'Ús Públic del Parc Natural del Delta de l'Ebre ha parlat sobre la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Seguidament diferents empreses agrícoles, ramaderes, aqüícoles i pesqueres han exposat les seves experiències:

La Calafa, explotació agrícola ecològica ubicada a Alcanar i que realitza visites guiades i tallers a la seva finca.

Mamitaronges, explotació agrícola d'Alcanar amb venda on-line dels seus productes i on es poden fer visites guiades a la finca.

Lo Nostre Arròs, d'Amposta molí arrosser amb producció pròpia i visites guiades a la finca i al molí.

Formatgeria Laura-Mas de les Codines, explotació ramadera situada a Rasquera, on fa visites a la granja i tallers.

La Fardasqueta, explotació ramadera de cria i venda de corder i cabrit ecològic de la falda del Montsià.

Mel Múria Centre d’Interpretació Apícola és una iniciativa innovadora creada per la SAT Limitada Apícola del Perelló – Mel Muria, amb l’objectiu de divulgar la cultura i la tradició del món de la mel i les abelles.

Musclarium, viver de cria de musclo i ostra amb ruta guiada i degustació, de sant Carles de la Ràpita.

L'Avi Agustí, viver de cria de musclo i ostra amb ruta guiada i degustació, de sant Carles de la Ràpita.

Mirador Bahia, viver de cria de musclo i ostra amb ruta guiada i degustació i demostració de pesca artesanal, de l'Ampolla.

Temps de Terra, empresa agrícola i ramadera amb visites a la finca i venda de productes, d'Amposta.

Fèrtils, empresa d'agricultura regenerativa amb venda de productes ubicada a Masdenverge.

Terra de Burgans, empresa agrícola amb visites guiades i venda de productes, al Perelló.

Ecoherbes, jardí botànic de plantes medicinals amb més de 400 espècies on es fan visites guiades, venda de productes i tallers, situat a l'Ampolla.

Celler Frisach, celler ecològic de Corbera d'Ebre amb visites guiades.

Celler Cooperatiu de Gandesa, edifici modernista del 1920 on es realitzen visites guiades.

Molí de la Creu el Vilar, molí d'oli de finals del s. XIX on es fan visites guiades i tast d'olis a la Galera. També es fan visites al Museu Natural de les Oliveres Mil.lenàries de l'Arión d'Ulldecona.

Biopaumerà, celler de vi ecològic i oliveres de Rasquera, on es pot practicar l'enoturisme, amb visites guiades i tast de vins.

Finalment, el periodista especialitzat en gastronomia i turisme ha presentat la darrera ponència: “Evolució de la gastronomia cap a la cuina de producte i de proximitat”.

A continuació s’ha ofert als assistents un dinar a càrrec del prestigiós xef Vicent Guimerà del restaurant L’Antic Molí, d’Ulldecona (1 estrella Michelin) a base de tapetes de productes de l’Ebre.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross