Els dies 20, 21 i 22 de maig es presenta a l’espai Ebre Terra de Deltebre la primera edició de Mescla, Mostra Gastronòmica de les Terres de l’Ebre. L’esdeveniment aplegarà restaurants, productors i elaboradors agroalimentaris, el sector de la pesca i l’aqüicultura, empreses de turisme actiu i experiencial i allotjaments de les quatre comarques, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Baix Ebre i el Montsià. Mescla vol fer èmfasi en les relacions que en una concepció àmplia de la gastronomia s’estableixen entre la cuina, el paisatge i el turisme, i vol potenciar el turisme gastronòmic de les Terres de l’Ebre.
Durant tres dies es podran assaborir plats d’una trentena de restaurants i de la cuina popular i tradicional de les quatre comarques i gaudir dels vins de la DO Terra Alta i de les cerveses artesanes del Delta. L’arròs, les angules, les ostres i els musclos, l’ànec, la cabra salvatge, la baldana, els pastissets, les panacotes, els llagostins, les galeres, la tonyina vermella, el sake, la tòfona, els olis i els fruits secs, els cítrics, els vins, les cerveses, les carxofes, els licors, els productes ecològics..., tot l’immens reguitzell de productes de mar, de riu, d’horta i de muntanya del territori tindrà presència a la mostra amb degustacions, tastos, maridatges, tallers i presentacions que acompanyaran la venda dels productes.
Les empreses de turisme actiu i experiencial i els allotjaments també hi tindran un destacat protagonisme: oferiran activitats dins i fora del recinte i descomptes a les seves actvitats i serveis durant els dies posteriors a la mostra.
Atesa la seva aposta per la qualitat i l’excel·lència, per la relació de l’alimentació amb el medi natural i l’entorn, a Mescla també hi tindran presència les temàtiques mediambientals amb especial importància per al territori com el cabal ecològic de l’Ebre, la declaració de reserva de la Biosfera, les conseqüències del canvi climàtic, les pintures rupestres d’Ulldecona, la producció ecològica o el turisme sostenible. Aquests i altres temes similars seran tractats amb convidats que ens acompanyaran en aquesta festa gastronòmica transversal.
Mescla és una iniciativa de l’ajuntament de Deltebre. L’organització de l’event és a càrrec de l’empresa forEvents i la direcció i presentació serà a càrrec de l’Albert Roig.