Mas Romeu, situat en una urbanització a l’entrada de Lloret de Mar compta amb una magnífica terrassa d’estiu en la que ofereix la seva saborosa cuina tradicional catalana amb plats que són una autèntica delícia com és el timbal de foie i poma amb oli de vainilla, 15,85, que per si sol ja justifica la visita al restaurant.
Certament resulta un gran plaer gaudir, sota les moreres al aire lliure de les nits d’estiu amb plats molt ben realitzats per en Josep Garriga que va començar de molt jovenet en el món de la cuina i va estar sota les ordres del prestigiós xef Josep Lladonosa, del qual va adquirir una gran estimació envers la cuina tradicional i a respectar els seus orígens i preparacions a l’hora d’innovar. Més tard, amb la seva esposa van complir el somni de tenir un restaurant propi, en el que la seva filla Laia és la sommelier, que té cura d’un important celler amb unes 150 referències.
Jordi Garriga i Anna Mateu van obrir per primera vegada les portes d’aquest restaurant familiar, el 20 de novembre de 1981, a la localitat turística de Lloret de Mar, on imperava “la cuina internacional”. Va agafar el nom de la Finca on s’ubicava l’antiga masia que hi havia abans de ser restaurant. I el seu repte va ser introduir la cuina tradicional amb plats d’origen mariner.
Des dels primers anys, van començar a organitzar diferents Jornades Gastronòmiques temàtiques depenent de l’època de l’any, com Les Jornades del Bacallà a la Quaresma, les Jornades de la Carxofa a l’hivern, les Jornades de Primavera, les Jornades de la Gamba, que aquest estiu ja han arribat a la XII edició (Aperitiu de gambeta a l’all; carpaccio de gambes, vinagreta de mango i bouquet d’amanida de favetes, arròs cremós de gambes i ceps, gambes mitjanes de Blanes a la planxa sobre sal, suquet de mero, escuma de crema catalana amb gelat de plàtan i pinya al ron), les Jornades de la Caça, les Jornades de l’Arròs… sempre amb un gran èxit per l’afluència de la seva clientela.
El restaurant ocupa una amplia masia de decoració rústica i senzilla amb diferents menjadors. Però a l’estiu la reina de l’establiment és la terrassa. En ella podem complaure els paladars, a més de l’esmentat foie, amb els peus de porc amb cargols, 13,60; filet de bou novell a la sal amb verduretes a la brasa, 25,75; suquet de rap amb llamàntol, 29,25; arròs negre a l’estil de Palafrugell, 14,50; simi-tomba de rap, 25,50; crema catalana amb crustillant d’ametlles i gelat de caramel, 5,50. També ofereix un menú de cap de setmana per 30 euros. El vi de la casa és el Extríssim Bach Blanc, Rosat i Negre, 6,95.
Avda. Mas Romeu, 1 (17310) Lloret de Mar. Tel.: 972 36 79 63. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca dimecres (juliol i agost obert tots els dies). Vacances: 15 dies Octubre i 15 dies al Gener. 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament, terrassa en la que admet gossos i 5 menjadors privats per fins 200 comensals. Correu electrònic: info@masromeu.com. Web: www.masromeu.com