El restaurant Les Tines de Renau, situat a l'antic castell del municipi, es troba com el seu nom indica a Renau, un dels pobles més petits del Tarragonès, a sol 15 Kilòmetres de Tarragona, la capital, a set minuts de Valls i a una hora de Barcelona. El restaurant es troba al costat de la plaça major, en el cim de l'encisador municipi i enmig d'un paisatge natural embolicat de vinyes d'una gran bellesa.
La cuina de Les Tines de Renau, és la tradicional de la zona, amb productes de proximitat i temporada, on destaquen les cassoles a l'estil de l'àvia i sobretot les carns rostides en una gran brasa situada dins del menjador i cuinades davant dels clients.
El restaurant disposa de salons rústics decorats curiosament de manera senzilla, així com d'una agradable terrassa, pel bon temps, amb vista al poble i a la comarca. A l’entrada, dóna la benvinguda una antiga premsa i un cup que es pot contemplar a través d’un vidre. Al menjador principal, què té una capacitat per fins a 60 comensals, destaca les grans llums modernes del sostre, la pedra vista de les parets i detalls de bon gust com els antics morters de marbre i la petita bota de vermut de poble.
Des de fa uns set mesos el matrimoni Lluís Ramon Maideu i Josefa Pulido porten aquest establiment, ell com a xef i ella a les sales, oferint una cuina de línia catalana mediterrània, amb un menú tancat, 22 euros amb iva inclòs, en el que es pot triar entre 7 entrants, 7 segons i 7 postres, vi de la casa i aigua. Entre ens primers podem escollir: amanida d'enciams de colors amb formatge, fruita seca i una vinagreta de taronja i mel; escarola amb romesco i bacallà esmollat, caragols dolços i picants al nostre estil, escudella barrejada, canelons casolans de carns i ceps…, amb els segons, rostit de pollastre de corral a la catalana, peus de porc arromescats amb cigrons i botifarra negra, callos de vedella amb cap i pota, llonganissa de pagès a la brasa, xai a la brasa amb guarniment, entrecot de bou (amb suplement de 3 euros)… i a l’hora de les postres, tòfones artesanes d'avellana i xocolata, pudding casolà de taronja amarga, crema catalana… i altres excel·lències d'una cuina tradicional amb freqüència oblidada. Celler amb una dotzena de referències. Duranta la temporada de calçots, ofereixen el menú al més pur estil tradicional.
Carrer de Peralta, 3 (43886) Renau. Tel.: 977 62 05 96 i 620 47 79 52.Obre diumenges, dilluns i dijous de 10 a 17 hores per esmorzars i menjars i divendres i dissabtes de 10 a 23 hores. Tancament setmanal: dimarts i dimecres (obre per encàrrec de grups especialment en temporada de calçotades). 4B, Master Card, 6000 i Visa. Terrassa. 2 menjadors privats, un per 10 i l'altre 60 comensals. Correu electrònic: lestinesderenau@gmail.com. Web.