Entre les exquisides receptes ancestrals marineres que poden assaborir-se a la Costa Daurada trobem l'arrossejat, el plat més emblemàtic i representatiu de la gastronomia local de Calafell. Aquest plat, completament autòcton, consisteix en un suquet de peix amb patates seguit d'un fideuejat (es pot fer amb fideus o amb arròs) bullit en el brou del mateix peix, la qual cosa li dóna un gust realment exquisit. A més, ambdós plats s'acompanyen d'una salsa d'allioli anegat, especialment adient per menjar els fideus.

FAÇANA.JPG

La Masia de la Platja, situada al centre de Calafell, a prop de la platja, un dels restaurants amb més història de la població, ja que va ser inaugurat l'any 1961 sempre han ofert una cuina autòctona, molt ben elaborada, amb plats tradicionals mariners, entre els quals està l’arrossejat.

Ramon Guach (tercera generació de la família propietària de l’establiment) juntament amb el seu pare Julià coneix tots els secrets d’aquest suculent àpat. Ambdós estan a la cuina mentre la Carme, la mare, atén el menjador, que gaudeix d'una decoració avantguardista, destacant la pedra vista i els grans quadres paisatgístics de les parets.

CARME PRESENTA EL PASTÍS DE MADUIXA.JPG

Però l’oferta gastronòmica del restaurant no es limita en l’arrossejat ja que la carta conté un gran ventall de peixos i el marisc de la zona, ja sigui en suquet, al forn o amb altres fórmules, arrossos, espardenyes, ostres, sipions, calamars, escamarlans, gambes, orada, llobarro, rap, tàrtar de tonyina, i a l'hora de les postres, la rebosteria feta a la casa, que és una autèntica delícia. La carta de vins és també molt amplia i té unes 150 referències.

Des de començaments d'any 2016 han incorporat un local de tapes, adjunt a l'establiment i comunicat també interiorment, per ampliar l'oferta culinària d'aquest clàssic de la Costa Daurada: Masia de la Platja Tapes, amb entrada independent i cuina pròpia, L’amplíssima carta inclou tapes com ostra del Delta de l'Ebre o gallega, vieira gratinada, mini steak tartar amb cremós de mató al Dijon, foie mi cuit i violetes, tripa cap i pota amb cigrons, fritura de peix Masia, patates nipón, etc.

Vilamar, 67. (43820) Calafell. Tel.: 977 69 13 41. Horari de 13,00 a 15,30 i de 20,30 a 23,30. Tanca dimarts nit i dimecres, excepte a l'estiu. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Serveis: Aire condicionat. Correu electrònic: info@masiadelaplatja.com. Web: www.masiadelaplatja.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross