L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona (AGT) ha visitat recentment el restaurant El Moli dels Avis. Un establiment situat al número 74 del carrer Andreu Llambrich i que el pròxim any celebrarà les seves dues dècades de vida. Dirigit per Josep Margalef, cuiner autodidacta que va passar la seva infància jugant entre els fogons de la seva mare Rosalia -quan el restaurant encara era El Molí (1970-2005)- l’any 2006 va prendre el relleu familiar i ho va fer amb la idea de dotar a l’establiment d’un segell propi.

Prop d’una trentena d’acadèmics han pogut delectar els seus paladars amb un menú ideat per l’ocasió, amb plats característics del Molí dels Avis i amb ingredients de la zona, com la tonyina Balfegó o el llagostí de la cala. L’àpat ha estat maridat amb els vins Serra Barceló (DO Terra Alta i Montsant) i el cava del Celler Bertha (Sant Sadurní d’Anoia).

Un àpat amb segell del Molí

Una torradeta de pa de coca amb tomàquet de penjar i tonyina Balfegó amb oli d’oliva verge extra i una croqueta casolana de calamar ha donat la benvinguda als comensals en forma d’aperitiu. Posteriorment els entrants s’han dividit primer amb un ravioli de tonyina Balfegó farcit amb tàrtar de gamba i en segon lloc uns llagostins de l’Ametlla de Mar. El plat principal ha estat per un magnífic estofat de tonyina.

De traca i mocador el postre: el flam de la Rosalia, de tres quilos de pes, fet amb 18 ous i en honor a una persona molt estimada pel xef «a casa de petits érem quatre germans i la meva mare feia aquest flam enorme perquè així el Lluís, el meu pare, quan arribava de treballar el podia tastar. Sempre el faig dedicat a la seva persona». Un veritable espectacle gastronòmic a cuina i a sala, ja que un cop presentat ha arrencat l’aplaudiment dels assistents.

La propietat del restaurant ha rebut el diploma que ha entregat Ana Vilallonga, presidenta de l’AGT i Antón Pont, president d’honor, juntament amb d’altres membres de la junta directiva de l’entitat. També hi han estat representats Josep Serra, productor del celler Serra Barceló i Xavi Viles, responsable comercial del Celler Bertha. Josep Margalef ha assegurat que «cuinar és una meravella que fa que provoquis emocions a la gent, que et somriguin, que t'aplaudeixin per un plat que han menjat. Això sens dubte és pura màgia. Gràcies a l’AGT per haver vingut».

Pròxima visita: L’Algadir del Delta

La pròxima cita dels acadèmics ja està marcada en el calendari gastronòmic, serà aquest mes de novembre al restaurant L’Algadir del Delta, del xef Joan Capilla.

El restaurant rebrà per primera vegada a l’AGT a casa seva, situat al Poblenou del Delta disposa d'un molt bon palmarès: guardonat amb una Estrella Verda per la Guia Michelin i distingit per la mateixa com a restaurant Bib Gourmand.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross