L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona (AGT) ha visitat el restaurant El Llagar per assaborir la gastronomia del ‘Principat d’Astúries’ sense moure’s de la Costa Daurada. A Montbrió del Camp, la Pilar Palomo, en Miquel Pérez, i el seu fill, en Miki Pérez, són els responsables des de fa 18 anys d’aquest ‘Asador-Sidrería’ tan característic. El amfitrions i la resta de l’equip han donat la benvinguda a una trentena d’acadèmics amb ganes de conèixer els seus plats estrella.
En un restaurant que antigament era un estable per cavalls i d’altres animals de l’època medieval, els assistents han pogut gaudir d’un espai decorat amb quadres obra del cambrilenc David Callau; d’altres molt vinculats a la gastronomia, com és el celler pintat per l’artista Sadurní Martí (conegut com a Mas) i un retrat obra del francès De Lahoz.
Astúries al paladar
El menú degustació creat per l’ocasió ha portat per títol ‘Sabor a Asturias’ i ha permès als comensals assaborir exquisits clàssics asturians com les ‘fabes con almejes’ o la ‘fabada asturiana de la guela Goya’. Tanmateix, la degustació de ‘cachopos’ ha delectat i de quina manera els paladars dels acadèmics fins al punt que, per arrodonir-ho, han tingut l’oportunitat de menjar-se un ‘Chuletón’ de vaca asturiana cuinada a la taula amb ‘patatines i pimientos de Padrón’.
Un veritable espectacle gastronòmic i que ha tingut el seu punt dolç, amb l’arròs amb llet i el pastís de l’avia. Els brindis amb la tradicional sidra han arrodonit un magnífic àpat a El Llagar.
Improvisat però ben entonat
L’AGT ha volgut agrair especialment a la família Pérez-Palomo la seva dedicació, implicació i professionalitat en aquesta jornada gastronòmica i ho ha fet de manera ben original, cantant el famós i conegut ‘Asturias patria querida’ al menjador de El Llagar. Detall que ha agradat molt als amfitrions, conjuntament amb el diploma que han entregat Ana Vilallonga, presidenta de l’AGT i Antón Pont, president d’honor de l’AGT.
Els Premis, al maig
La pròxima cita dels acadèmics ja està marcada en el calendari gastronòmic, serà el dijous 15 de maig al Castell de Vilafortuny, en una nova edició dels Premis de Gastronomia de l’AGT i que com sempre entregarà els premis als guardonats en les respectives categories.