Són molts els restaurants de la Costa Daurada en els quals es menja molt bé i un nombre més reduït en els quals es menja extraordinàriament bé, amb un menú que pugui qualificar-se de memorable. Entre ells, està La Goleta, situat al besant de la platja dels Capellans, de Salou.

El comensal des de la seva taula pot gaudir, a més de les exquisideses culinàries que elaboren amb summa cura, d'unes vistes marines magnífiques que fan més satisfactori l'àpat.

Vista al  mar

Vista al mar

Sala de La Goleta

Sala de La Goleta

En la nostra última visita hem pogut degustar el següent menú degustació que ha satisfet totes les expectatives i ho situa en la nostra opinió entre els millors de la Costa Daurada: Gamba blanca de Tarragona, emparedat de rap amb llagostins a l’aroma d’eneldo, rollets de fumats en cullera amb mermelada de meló, tartar de llobarro, sepionets amb verduretes, tartaleta de vieira a la taronja, pop a la graella amb patates palla, escalopins de rap cuit a baixa temperatura amb salsa de tartufo, panacota de cafè, sopa de maduixes amb yogurt grec, gelat de Ferrero Rocher amb crema de maduixes. De beguda, Les Brugueres 2013, D.O. Priorat i cava Recaredo.

Recordem que aquest restaurant es va inaugurar l'any 1986, per Emilio Vicente, que des de llavors ho dirigeix.

Emilio Vicente

Emilio Vicente

Per arribar a ell, des de Salou, hem d'agafar la carretera de la costa, fer aproximadament un quilòmetre i agafar el carrer Gavina que baixa a la platja i mor pràcticament davant de l'establiment, a uns 30 metres de l'encreuament.

Accedim a La Goleta pel bar, en el qual es pot prendre l'aperitiu i, si escau, fer l'espera més breu. Ja en el menjador, que té una decoració marinera, el comensal pot gaudir d'unes vistes extraordinàries del Mediterrani i de la platja, des dels grans finestrals; i més encara si se situa en la terrassa acristalada..

Amb la carta a la mà, trobem una gran varietat d'opcions culinàries, dins d'una línia bàsica de cuina mediterrània i marinera catalana, que inclou plats de cuina d’autor i de notable elaboració. És una cuina de mercat que fonamentalment s'assorteix de peixos i mariscs frescos de la nostra costa, elaborats amb encert i bona tècnica pel xef José Antonio Martínez i el seu equip.

Tàrtar

Tàrtar

La Guia Gourmand el va designar al 2004 Restaurant de l’Any.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross