Salou ha presentat el programa 'Salou, essència de la felicitat' al Movistar Arena  davant més de 300 assistents, entre els quals es trobaven, a banda de l'alcalde de Salou, Pere Granados, el ministre de Turisme, Jordi Hereu, el conseller d’Esports de la Generalitat i la directora general de Turisme de Catalunya, Cristina Lagé. L’esdeveniment, que ha combinat gastronomia, tradició i innovació, ha estat tot un homenatge a la riquesa cultural i culinària del territori.

Amb la coordinació del xef Estrella Michelin Pep Moreno, els cuiners de diversos establiments de Salou han creat un menú degustació únic sota el concepte ‘Els elements: equilibri del benestar’. Aquesta proposta culinària ha destacat per la seva fidelitat al producte de proximitat i a la cultura gastronòmica catalana, fusionant tradició i modernitat.

 

Un menú inspirat en els quatre elements

El menú, acompanyat de grans vins DO del territori, s’ha estructurat al voltant dels quatre elements naturals —terra, aigua, foc i aire—, oferint plats que evoquen l’essència del territori i transmeten emocions a través de sabors autèntics i elaboracions innovadores.

  • Terra: una combinació de tubercles, tomàquet i remolatxa amb oli d’oliva de Salou, simbolitzant l’arrelament i la força del territori.
  • Aigua: plats frescos com el ravioli de gamba amb essència marina, evocant renovació i fertilitat.
  • Foc: propostes tradicionals com els calçots amb escalivada i productes carnis de proximitat, representant l’energia i la transformació.
  • Aire: creacions creatives com la crema d’herbes aromàtiques amb textures sorprenents, que simbolitzen la lleugeresa i l’esperit innovador.

Grans xefs de Salou

L’elaboració del menú ha comptat amb la participació de xefs destacats de restaurants de Salou, com el Deliranto, liderat pel guardonat Pep Moreno, i altres establiments com Gastrolab MRKT, Mnudo Restaurant, Lunattic Restaurant, Rock & Grill Restaurant, el Restaurant Club Nàutic i Huma. Cadascun ha aportat el seu talent i creativitat per fer d’aquesta experiència gastronòmica un viatge sensorial únic.

Aparador de la cuina salouenca

Aquest menú degustació ha posat de manifest la qualitat i la creativitat de la gastronomia de Salou, projectant-la més enllà de les fronteres locals i consolidant el municipi també com un referent culinari més enllà de la seva reputació turística.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross