Per quart any consecutiu, el port de l'Ametlla de Mar, els seus restaurants i altres instal·lacions municipals celebraran la Setmana de la Tonyina Rojo, de l'1 al 3 de maig, com una forma d'exaltar, donar a conèixer i gaudir un dels millors productes gastronòmics del món.
Grup Balfegó organitza al port marítim de l'Ametlla de Mar una gran zona de degustació i activitats, per gaudir de les més reconegudes especialitats de la cuina japonesa elaborades amb tonyina vermella; una aula gastronòmica on es podrà assistir tant a ponències culinàries, impartides per diferents xefs experts en aquest meravellós producte del mar, com a conferències i activitats dedicades a l'univers cultural japonès. També hi haurà activitats lúdiques per a tota la família, com tallers, demostracions i jocs.
Per als amants d'aquest gran producte, 13 restaurants de l'Ametlla de Mar oferiran menús singulars dedicats a la tonyina vermella, de l'1 al 10 de maig.
Un d'aquests menús, ofert aquests dies pel restaurant El Molí dels Avis, protagonitzat en tots els seus plats per tonyina Premium Balfegó, consisteix en uns aperitius de benvinguda: Degustació de Pates variats de tonyina d’elaboració artesanal: Escabetx tradicional i Oli d’Oliva Verge Flor de La Cala amb Pebre Sechuan. Amanida Edakame: Amanida d’algues Wakame amb daus de tonyina marinat i Edamames. Entrants per compartir: Sashimi de llom al natural. Tataki amb melmelada de gingebre. Galta a la brasa amb salsa de ceps. Plat principal: Cassoleta de Arròs Bomba de la Finca el Nostre Arròs, amb Llom de Tonyina i cloïsses del Delta. Acompanyat amb vi blanc Aucalà, D.O. Terra Alta.. Postres d’elaboració artesanal ( a escollir): Flam especial de la casa. Sorbet de Mango. Tòfones al natural. Preu per persona incloem la bodega i cafè: 65,00 € (IVA inclòs).
Una gran festa culinària a l'Ametlla de Mar dedicada al món gastronòmic, cultural i festiu de la tonyina vermella del Mediterrani.