El Govern de la Generalitat ha acordat donar ple suport a les actuacions de promoció de la gastronomia catalana en el marc de la celebració de l’any de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 (CREG’16), i ha instat als organismes i departaments de l’Administració de la Generalitat afectats a desplegar totes aquelles actuacions concretes que els corresponen, així com també aquells que són competents en la difusió del CREG’16 entre la ciutadania.

PÈSSOLS AMB BOTIFARRA, DE CAN BOSCH.JPG

Pèssols amb botifarra de Can Bosch

Catalunya va rebre la distinció de Regió Europea de la Gastronomia 2016 (CREG’16) en un acte que va tenir lloc l’any passat a la ciutat portuguesa de Ponte do Lima. El nomenament el va fer la Plataforma de Regions Europees de la Gastronomia, a través de l’Associació IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism). La destinació catalana va basar la seva candidatura en la definició d’un repte: posar en valor la gastronomia, a partir de l’eix cuina-producte-territori, com a vector de promoció dels productes agroalimentaris catalans, com a factor de singularització i valorització turística i reforç de la nostra identitat com a país.

L’objectiu de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 és promoure la gastronomia catalana, el turisme gastronòmic i els productes agroalimentaris catalans, com a sectors estratègics de Catalunya i elements essencials de la identitat del nostre país.

Aquest objectiu concorda plenament amb la pretensió del Govern d’impulsar campanyes de promoció dels productes catalans de qualitat amb la finalitat de fomentar, d’una banda, el valor cultural de la dieta mediterrània com a principal font de salut, per mitjà de la distribució comercial també a les agrobotigues i del consum de productes locals i de proximitat, i, de l’altra, la diferenciació per mitjà dels certificats de qualitat. Es pretén, alhora, posicionar la marca Catalunya gastronòmica a l’exterior i facilitar, així, l’exportació dels productes agroalimentaris catalans.

Algunes de les accions promocionals previstes més destacades són: Benvinguts a Pagès, SomGastronomia Tour, Sopar de les Estrelles, Mercat d’Escapades, Buy Catalunya, Congrés d’Enoturisme, Campanya del Menú “SomGastronomia”, etc.

El projecte també compta amb el suport del sector públic i privat. Fins ara, més de 500 entitats de tot el país s’han adherit ja a la Regió Europea de la Gastronomia 2016.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross