La família Pinós-Calvet, propietària de l’antiga Fonda Espanya, a la localitat de Villagrassa, a pocs kilòmetres de Tàrrega, el 1961 va instal·lar l’Hostal del Carme al peu de l’antiga carretera nacional II de Madrid a França, sent l’habitual parador de carretera molt conegut pels usuaris de la transitada via.
L’any 1990, amb la construcció de l’autovia que va deixar apartat l’hostal del trànsit per carretera, aquest es va reconvertir i en l’actualitat, després de 60 anys d’història i amb la incorporació de la tercera generació al negoci familiar, s’ha convertit en el referent gastronòmic de la zona, amb cuina tradicional catalana de la comarca. Al capdavant de la cuina hi ha Marta Pinós.
La sala, amb una capacitat per fins a 80 comensals, la dirigeix el seu germà Pere Pinós. El celler del restaurant compta amb unes 45 referències.
Entre les especialitats cal destacar els caragols Hostal o a la llauna, 15,80; olla barrejada, 9,50; canelons de la casa, 10,50; cassola del tros, 14,90; paella marinera, 14,80; llobarro a l’espatlla, 16,50; entrecot de vaca 320 gr, 21,50; ½ perdiu a la vinagreta, 14,50; peus de porc amb panses i pinyons, 13,85; figues a l’Armagnac amb gelat de vainilla, 6,70; préssec flambé, 9,80. Menú del dia cafeteria, 13,60. Menú 60 Aniversari, 29,00. Vi de la casa: Masia la Sala, 13,50.
Antiga Ctra. Nacional II km 504. (25330) Tel.: 973 31 10 00. Horari de 13,30 a 16,00 i de 20,30 a 2,00. No Tanca. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Capacitat per a 150 comensals. info@hostaldelcarme.com Web: www.hostaldelcarme.com