D’un petit hostal a un gran restaurant: Colomí, de les germanes Camps. Molts anys al peu del canó, amb una cuina honesta que entusiasme a tothom. Poc es pensaven en Josep Camps i la Pepita Franquesa, avis d’en Pep Trullols, que actualment amb la seva mare Rosita Camps i la seva tieta Nati Camps, que la tercera generació portaria aquell petit hostal que van obrir al cor de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) a l’any 1947, seria un dels millors restaurants de les comarques tarragonines de l’interior.
Certament l’èxit d’aquest restaurant és sorprenent i admirable amb una proposta senzilla i lliure d’artificis. El secret és una cuina tradicional catalana, molt ben elaborada i amb un producte impecable. És per aquest motiu que el restaurant Hostal Colomí ha robat el cor als seus comensals fidels a l’establiment.
Malgrat estar ple de gom a gom, el servei és molt diligent i amable i el tracte dels patrons amb la clientela és entranyable. Al llarg de tanta història el restaurant ha canviat d’ubicació tres vegades, ocupant actualment un local amb un menjador agradable, ampli i confortable presidit amb una gran graella on el comensal veu com es preparen les carns a la brasa i un altre menjador al primer pis. És tota una referència a la comarca de la Conca de Barberà.
Entre les especialitats de la casa estan els bunyols de bacallà o de carn; escudella i carn d’olla; perdiu a la vinagreta; cabrit al forn; cua de bou amb pera i xocolata; entrecot de Nebraska 400 gr.; filet de vedella a la brasa amb foie; graellada de peix; i, a l’hora de les postres, els bunyols de xocolata negra, soufflé de xocolata i orelleta amb anís de Chinchón i mel.
Cal reservar taula els caps de setmana.
Raval de Jesús, 10 (43420). Tels.: 977 88 06 53 i 977 88 02 30. Horari: de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. No tanca. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Ampli menjador privat al primer pis.