Des de la marxa a Madrid de Ramon Freixa, a meitats de l’any 2009, els seus pares continuen amb el restaurant, que va canviar el nom d’El Racó d’en Freixa pel de Freixa Tradició, oferint en aquesta nova etapa una cuina tradicional catalana en la qual l’oli d’oliva i els productes de temporada tenen gran importància.
Dori Riera cuida tots els detalls per a la felicitat del comensal, en un local molt agradable i acollidor, que té un reservat al fons.
Com en els primers temps, Josep M. Freixa, un dels millors cuiners que conèix tots els secrets dels plats tradicionals i clàssics de Catalunya, està al front dels fogons, realitzant elaboracions que captiven als paladars més exigents. A destacar també les diferents varietats de pa d’elaboració pròpia, certament excel·lents.
Del celler, amb unes 50 varietats de vins i caves molt selectes en té cura la Dori que sap aconsellar sempre el vi més escaïent per l’àpat triat.
Entre les grans especialitats de la casa hem de citar els canelons de rostit de tres carns, 16,50, una delícia; els macarrons a la barcelonina, un clàssic memorable que ens retorna a la infantessa; els calamars farcits per sucar-hi pa, 19,85, mai més ben dit; les espatlletes de conill amb albergínies a la cassola, 17,50, inoblicables; i a l’hora de les postres, el borratxo amb rom "cremat" i gelat de cafè, 7,50, ens fa veure el Cel.
El restaurant ofereix també un menú diari, per 25,00 euros i un menú degustació, per 35,00 euros.
El vi de la casa és el Bancal del Bosc per a R.F., 19,50 euros.
En resum podem afirmar que Freica Tradició és l’exel·lencia de la cuina tradicional de Barcelona.
FREIXA TRADICIÓ.- Sant Elies, 22. (08006) Tel.: 93 209 75 59. Fax: 93 209 79 18. Horari de 13,00 a 16,00 i de 21,00 a 23,30. Tanca dilluns, festius nit, Setmana Santa i agost. American Express, 4B, Diners, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Capacitat per a 40 comensals. Correu electrònic: info@freixatradició.com. Web: www.freixatradicio.com