Els restaurants de les nostres comarques presenten a les seves cartes les especialitats culinàries per la tardor/hivern, amb plats adients a la temporada i amb productes de la mateixa i de proximitat.
CA LA PEIRONA, de Vilaplana, ofereix aquests dies de fred l’escudella catalana, un dels plats més tradicionals de casa nostra. Darrere unes costelletes amb verdures o escalivada o una espatlleta de cabrit per complementar l’àpat que conclourà amb una bona crema catalana casolana i, això sí, per començar unes llesques de pa torrat amb oli d’oliva nou de primera collita, recentment premsat.
VILLA ALEXANDER, de Salou, tenen com especialitat una sarsuela de peix i marisc extraordinària, certament boníssima, amb una salsa que és per sucar-hi pa. I per començar, un pica pica com el pop a la brasa amb parmentier de patata i cruixent de vegetals o unes favetes baby de la seva horta amb xipirons de platja a la menta.
CLUB NÀUTIC CASA MONTERO, de L’Ampolla té unes excel·lents ostres es troben en el seu millor moment, coincidint en les Jornades dedicades a aquest marisc que es celebren els caps de setmana a la localitat marinera. I també, bons arrossos, que podem arrodonir el dinar, gaudint de les bones vistes marineres de l’establiment situat arran del port esportiu.
EL CELLER DE L’ASPIC, de Falset, rovellons a la planxa amb all i julivert, sopa de patata de Prades, amanida de tardor amb perdiu, filet de vedella eco Brunec amb sobrassada, salsa de vi i patates i a l’hora de les postres, les peres al vi.
CAL JOC, de Torroja, l’oli amb les torrades, els canelons d’espinacs o de carn, la crema de carabassa amb formatge fines herbes i bolets, 8,00; i el flam d’ou casolà. I sempre, la truita amb suc, el plat més emblemàtic de la comarca.
GORRÍA, de Barcelona, i si volem unes bones angules d’Aguinaga i unes magnífiques pochas de Tudela, a més d’altres plats de la cuina basconavarresa, la cita és a aquest restaurant del carrer Diputació, 421, de la Ciutat Comtal.