Joan Clarà va fundar l’any 1949 aquest tradicional restaurant al centre de la població, enfront de la platja, amb una agradable terrassa coberta i envidriada. Forma part del col·lectiu “La cuina de l’Empordanet”. Al seu costat, sobre el passeig, han vestit tres carpes, amb la qual cosa s’ha incrementat la capacitat fins a 60 persones a l’hivern.
No per això deixa de ser menys interessant l’opció del menjador interior, decorat amb quadres de diversos artistes locals. Dirigeix els menjadors Carles Alberti. Actualment Quimet Clarà prossegueix la positiva feina d’aquest establiment familiar.
Ofereix una carta de cuina innovadora però sense oblidar la cuina tradicional marinera típica de la zona, basada en el receptari dels pescadors autòctons i amb productes del mercat, d’excel·lent qualitat, amb plats de temporada que elabora el xef Ismael. Ha incorporat a la carta les garòines fresques i la tonyina roja del Mediterrani. Disposa d’un bon celler, la seva carta de vins va quedar finalista del concurs ‘Cartavi del 2010’.
Entre les especialitats cal destacar el saltat de calamarsons amb favetes i romesco, 17,00; eriçons de mar farcits i gratinats, 16,00; musclos a la crema d'alls tendres, 13,00; filets de llenguado al roquefort, 22,00; suquet de pescadors, 33,00; medallons de rap amb salsa eriçons, 29,00; peixos de costa a la sal, 30,00; daurada o llobarro al forn, 30,00; carpaccio poma amb gelat de torró, 6,00; bunyols de l'Empordà, 5,00; taronges macerades amb canyella, 5,00.
El restaurant també ofereix un Menú per 15,00 euros (el cap de setmana, 18,00/25,00). El vi de la casa és el Sant Gil (Empordà), 10,00.
Passeig del Mar, 23. (17220) Tel.: 972 32 10 13. Horari: 13,00 a 16,00 i de 19,00 a 23,00. Tanca dijous i diumenges nit d’octubre a mars. Master Card i Visa. Aire condicionat. Terrassa. 1 menjador privat per fins a 60 comensals. Admet gossos. Correu electrònic: cansalvisfg@telefonica.net. Web: www.restaurantcansalvi.com