A primers d’any és moment de fer balanç del que ha estat l’any què hem deixat enrere i ja és història. És hora de fer un repàs dels millors records gastronòmics del 2015 gaudits a les taules dels restaurants amb estrella Michelin que hem visitat. Aquests són els inoblidables plats i elaboracions culinàries que més ens han agradat:
- L’ostra del Delta amb salicòrnia i gelat de citronella, de les Moles, Ulldecona.
- La bullabessa, de Via Veneto, Barcelona.
- Caviar de pèsols de Cambrils amb xips de carxofa, de Can Bosch, Cambrils.
- Guisat de llamàntol del país amb cigrons en 2 textures i suquet amb el seu coral, de Villa Retiro, Xerta.
- Melós de vedella cuit a baixa temperatura durant 12 hores amb parmantier de patata, de Nectari, Barcelona.
- Verdures, de Cinc Sentits, Barcelona.
- Niu de marisc, gamba de Palamós, escamarlà, cloïsses, espardenyes i una mica d’arròs sec, de Els Tinars, Llagostera.
- Tàrtar de filet de vedella amb ou i llesques de pa torrat, de La Cuina de Can Simón, Tossa de Mar.
- Colomí rostit sobre arròs melós amb el seu suc de cocció al perfum de vi de Xerès, de Hofmann, Barcelona.
- Arròs negre de calamar, de Roca Moo, Barcelona.
- Explosió St. Honoré, gelat de xocolata i maduixa, espuma de menta i crispetes caramel·litzades, de Caelis, Barcelona.