Aprofitant la temporada dels bolets a la tardor, durant aquest mes d’octubre, la cuina del restaurant Giorgio, de Calafell, té com a protagonistes els ceps que mariden divinament amb les clàssiques elaboracions del mític establiment de cuina mediterrània i italiana.
Des de 1968 Giorgio Serafini i la seva esposa Sabine, venen oferint la millor cuina artesanal i autèntica, amb una matèria primera impecable i realitzada amb veritable passió. Molts productes tenen de procedència el seu propi hort, de manera que són Km. 0.
Durant els mesos de novembre i desembre és la tòfona blanca, portada del seu país i, més concretament de Péssaro, la que aromatitza els seus exquisits plats. El tartufo bianco, com se li diu a Itàlia, és un producte molt singular i se’l coneix com el “diamant de la gastronomia”, pels elevadíssims preus que té. La seva cotització es situa entre els 4.000 i els 6.000 euros el kg i, de vegades més encara. Per això són pocs els restaurants que ofereixen l’autèntica tòfona blanca.
Recordem que el seu restaurant, ja fa molts anys, va ser un dels pioners a donar a conèixer a Catalunya aquest “brillant culinari”, i d’aquesta manera, i cada any el restaurant Giorgio passa a ser, en les setmanes prèvies al Nadal, la “catedral del tartufo bianco”.
Però mentre esperem aquest esdeveniment, són els ceps els que se sumen a l’oferta culinària de l’establiment: L’amanida de ceps, carbassó amb ceps i salsa de ceps, crep amb salsa de ceps i mozzarella de búfala i risotto de ceps són, entre d’altres les delícies que aquests dies podem assaborir a Giorgio.
Adreça: Carrer Àngel Guimerà, 4. 43820 Calafell. Tel. 977 69 11 59. Tanca de dilluns a dijous a l’hivern. Web: http://www.ristorantegiorgio.com.