En una setmana on tots els focus apunten al Gastronomic Forum de Barcelona, nosaltres desviem el punt de mira i el dirigim cap a l’Eixample. Al número 286 del carrer Còrcega de la capital barcelonina ens disposem a recórrer la gastronomia catalana més emblemàtica sense moure’ns de la taula. El restaurant Windsor proposa fins a finals d’any assaborir un fabulós ‘Menú Catalunya’ on transitar pels àpats més emblemàtics de la costa catalana, l’interior de la regió i fins a coronar els pirineus.

Com bé exposa el sitgetà Joan Junyent, director de l’establiment i Premi al Millor Cap de Sala 2022 per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició «el primer que fem els catalans el cap de setmana és assaborir una autèntica anarquia d’ingredients, és a dir, un vermut, al bar, a casa o allà on sigui». I així és, al Windsor el vermut de benvinguda el conformen el clàssic pa amb tomàquet, oli d’oliva verge extra arbequina, anxova procedent de l’Escala, escopinyes, olives, patates, salsa Espinaler i una copa de vermut negre amb gel, taronja i...sifó!

Renovació de l’interior i evolució de la identitat

Després d’aquesta alegria gastronòmica, és moment que en Tomàs Hurtado, gerent del Windsor, ens expliqui la renovació interior que ha portat a terme el restaurant i que apreciem a primer cop de vista al Saló Rosselló «aquestes noves tonalitats interiors, jugant amb el verds i els taronges han agradat a la majoria de clients. Estem contents la veritat, ja que la seva satisfacció és la nostra. No és un canvi, és una evolució del nostre interiorisme».

Precisament fruit d’aquesta evolució, a l’entrada del restaurant, el famós ‘Cuina Catalana’ que donava la benvinguda s’ha convertit en ‘Cuina de Producte’. I és que el Windsor és un referent de la cuina catalana contemporània, que combina producte, tradició i modernitat.

Sabors de mar, horta i muntanya

La immersió gastronòmica a la costa és pur Mare Nostrum, amb salses com l’allioli i el romesco al costat de peces marines com la canyella amb vinagreta, la gamba vermella a la sal, un bunyol de bacallà amb all i julivert i un mar i muntanya de mandonguilles amb sípia. Per cert,  l’arròs amb anguila fumada, espectacular, a l’alçada dels que hem tastat a la zona de les Terres de l’Ebre.

L’itinerari gastronòmic també posa en valor els sabors d’interior, ho fa amb una coca de recapte amb escalivada i sardina fumada, bacallà amb tomàquet i mussolina d'all i una truita de bolets en escabetx sublim. L’ascensió als Pirineus la rubriquen la incombustible olla aranesa, el trinxat de Cerdanya i caneló de cérvol. Tot plegat una obra d’art del xef David Rodríguez i del seu equip i que mereix arrodonir-se amb els sabors més dolços: crema catalana, mel i mató, catànies d’ametlla, carquinyolis i un porró ben català de moscatell.

El menú té un preu de 69 euros, està disponible cada dia durant les celebracions del 2025 de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, amb places limitades i reserva obligatòria dos dies abans de formalitzar la reserva d’una experiència gastronòmica al Windsor, que és tota una declaració d’orgull de les nostres arrels gastronòmiques.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross