En una setmana on tots els focus apunten al Gastronomic Forum de Barcelona, nosaltres desviem el punt de mira i el dirigim cap a l’Eixample. Al número 286 del carrer Còrcega de la capital barcelonina ens disposem a recórrer la gastronomia catalana més emblemàtica sense moure’ns de la taula. El restaurant Windsor proposa fins a finals d’any assaborir un fabulós ‘Menú Catalunya’ on transitar pels àpats més emblemàtics de la costa catalana, l’interior de la regió i fins a coronar els pirineus.
Com bé exposa el sitgetà Joan Junyent, director de l’establiment i Premi al Millor Cap de Sala 2022 per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició «el primer que fem els catalans el cap de setmana és assaborir una autèntica anarquia d’ingredients, és a dir, un vermut, al bar, a casa o allà on sigui». I així és, al Windsor el vermut de benvinguda el conformen el clàssic pa amb tomàquet, oli d’oliva verge extra arbequina, anxova procedent de l’Escala, escopinyes, olives, patates, salsa Espinaler i una copa de vermut negre amb gel, taronja i...sifó!

Renovació de l’interior i evolució de la identitat
Després d’aquesta alegria gastronòmica, és moment que en Tomàs Hurtado, gerent del Windsor, ens expliqui la renovació interior que ha portat a terme el restaurant i que apreciem a primer cop de vista al Saló Rosselló «aquestes noves tonalitats interiors, jugant amb el verds i els taronges han agradat a la majoria de clients. Estem contents la veritat, ja que la seva satisfacció és la nostra. No és un canvi, és una evolució del nostre interiorisme».
![]()
Precisament fruit d’aquesta evolució, a l’entrada del restaurant, el famós ‘Cuina Catalana’ que donava la benvinguda s’ha convertit en ‘Cuina de Producte’. I és que el Windsor és un referent de la cuina catalana contemporània, que combina producte, tradició i modernitat.
Sabors de mar, horta i muntanya
La immersió gastronòmica a la costa és pur Mare Nostrum, amb salses com l’allioli i el romesco al costat de peces marines com la canyella amb vinagreta, la gamba vermella a la sal, un bunyol de bacallà amb all i julivert i un mar i muntanya de mandonguilles amb sípia. Per cert, l’arròs amb anguila fumada, espectacular, a l’alçada dels que hem tastat a la zona de les Terres de l’Ebre.

L’itinerari gastronòmic també posa en valor els sabors d’interior, ho fa amb una coca de recapte amb escalivada i sardina fumada, bacallà amb tomàquet i mussolina d'all i una truita de bolets en escabetx sublim. L’ascensió als Pirineus la rubriquen la incombustible olla aranesa, el trinxat de Cerdanya i caneló de cérvol. Tot plegat una obra d’art del xef David Rodríguez i del seu equip i que mereix arrodonir-se amb els sabors més dolços: crema catalana, mel i mató, catànies d’ametlla, carquinyolis i un porró ben català de moscatell.
![]()
El menú té un preu de 69 euros, està disponible cada dia durant les celebracions del 2025 de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, amb places limitades i reserva obligatòria dos dies abans de formalitzar la reserva d’una experiència gastronòmica al Windsor, que és tota una declaració d’orgull de les nostres arrels gastronòmiques.