Fukamura ha fet una transformació valenta i coherent. En ple Eixample de Barcelona -al número 479 del carrer de Còrsega- aquest establiment ha transformat la seva identitat: de taberna japonesa a fer un pas envers l’exclusivitat. Tot gràcies a la proposta Sushi Omakase estil Tokio, és a dir, confiança cega en el xef, en les seves mans i en el seu saber fer «estic molt content de l’acceptació per part del client que ve i ho gaudeix. A més el seguit de canvis que hem fet han estat molt ben valorats per part fins i tot dels veïns, que així m’ho han transmès».

Una experiència que es viu en una de les set places que disposa davant de la barra, on cada àpat (només sopars) és converteix en un viatge a la immensitat culinària del país del sol naixent. Sens dubte una nova manera de sentir els aliments, de descobrir-los, de reviure la identitat japonesa amb ulls contemporanis. Per als sibarites del sushi de gran qualitat, el Fukamura de la ciutat comtal és una cita indispensable (95 €) i que podeu gaudir de dimarts a dissabte sempre sota reserva (19:30h i 21:15h) ja sigui per la web: fukamura.es o per whatsaap al 691 710 781.

Un espai minimalista que respecta el ritme del servei

L'elegant reforma del local l’ha encapçalat l'estudi Salvà Ortín Arquitectes. La intervenció ha convertit l’espai en un escenari sobri, íntim i profundament japonès. Fusta, acer i ciment dominen l'ambient, junt amb una il·luminació tènue i precisa que situa a la barra com a centre de l'experiència d’una cerimònia culinària. «M’agrada cuinar sense estar forçat i sotmès a una carta, això em permet idear amb llibertat i, en conseqüència, cercar l’emoció de cada plat en el comensal».

A l’altre costat de la barra, Daisuke Fukamure s’hi sent molt còmode, el mestre japonès va aterrar a la capital barcelonina el 2007 per treballar com a sushiman a Koy Shunka, (el restaurant japonès amb una estrella Michelin), posteriorment va passar per l’Espai Kru o Shibui. La seva cuina combina la rigorosa tècnica japonesa amb una sensibilitat personal que s'allunya de l'artifici per centrar-se en allò essencial: el sabor, l'equilibri, l'emoció.

L’univers de ‘Mestre’ Fukamura

Veure com elabora els Niguiris el ‘Mestre’ Fukamura et deixa embadalit, comprovar com cuina l’arròs a la temperatura justa és encisador i observar com tracta els peixos amb una cura inigualable és un espectacle. Cada passi (en vam gaudir d’un total de quinze) és una coreografia mil·limètrica on res, absolutament res, es deixa a la improvisació.

Un dels aspectes més interessants del recorregut Omakase és la combinació, amb presència mediterrània maridada amb peixos de llotja, verdures de proximitat i el ichiban dashi com a base —un brou japonès que ho canvia tot. El maridatge va signat per l'expert en sake Roger Ortuño, que acompanya cada plat amb etiquetes premium molt ben seleccionades i ben diverses.

Fukamura és en definitiva producte de primera, art al plat, local redissenyat, servei proper, i la tensió agradable de no saber exactament què vindrà, confiant plenament en el mestratge del ‘Mestre’ Daisuke Fukamura.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross