Via Veneto és sens dubte un, sinó dels més reconeguts restaurants de Catalunya. I no és per menys mèrit, la seva trajectòria de 5 dècades, la qualitat de producte i cuina, el servei diligent i professional i l’establiment de la belle èpoque l’avalen. 2 generacions han passat pel reconegut establiment. Josep Monje va inaugurar la trajectòria a l’any 1967. I actualment, el seu fill, Pere Monje, nomenat l’any 2013 millor “Director de Sala” pel jurat dels Premis Nacionals de Gastronomia, que compta amb un excel·lent equip humà.
Enguany està de celebració pel seu 50è aniversari i ofereix al comensal, a banda de l’extensa carta, un “Gran Menú de les 5 Dècades”, tot un recorregut pels millors plats de cada època, un viatge gastronòmic per la historia de Via Veneto. Comença amb els aperitius: Carpaccio tonyina vermella amb tomàquet pagès (2018); fish & chips (peix de llotja amb patates souflé) (2016); dim sum farcit de gamba de Palamós amb el seu brou “dashi” (2009); mini caneló de pollastre a la tòfona (2005); la croqueta de pernil del Via Veneto. Continua amb el tartar d’escamarlà amb “ajoblanco” damunt de pa negre mòlt (2016); garotes de Cadaqués gratinades estil Via veneto (1981); “mosaic” de tòfona negre, foie, espàrrecs verds i col (anys 90’s); llamàntol a la cardinal (anys 70’s); file de bou “Wellington” (1967). I acaba amb tres grans formatges: Cusiè (Piamonte), Castell Llebre (Alt Urgell) i El Teyedu (Cabrales) i “Omelette sourprise” flambejada (anys 60’s). 165,00 euros. Amb maridatge de vins, 240,00.
A més, entre les especialitats de Via Veneto trobem les ostres vives de les ries gallegues, 36,00; els nostres canelons farcits amb pollastre raça prat “Pota Blava”, 24,00; pèsols del Maresme ofegats amb botifarra negra de Sagàs, 38,00; llobarro salvatge a la brasa de carbó amb arròs de gambots, 39,50 o l’ànec rostit en el seu suc “a la presse” (min. 2 pers.), 39,50. També cal destacar l’excepcional celler que té, amb més de 15.000 ampolles i unes 1.500 referències, és el restaurant de Barcelona amb més oferta, aconsellada pel sommelier, José Martínez.
El menjador, dirigit pels maitres Javier Oliveira i Luis González, és representatiu de la belle èpoque on les catifes, les butaques i les estovalles de fil eren les protagonistes creant un ambient còmode i elegant. El servei és atent i diligent, orientant al comensal sobre la millor elecció. Visitar aquest reconegut establiment és tota una experiència, per tot plegat però molt especialment per la seva cuina catalana de mercat, a càrrec del xef basc Sergio Humada, al capdavant d’un equip de 15 professionals.
Recomanem amb total garantia la visita a Via Veneto per tastar el “Gran Menú de les 5 Dècades” honorífic de la historia de la millor gastronomia i del bon saber fer del prestigiós restaurant. No deixa indiferent al comensal.
El restaurant col·labora anualment amb les Escoles d’Hostaleria més prestigioses del món, espanyoles, americanes, belgues, franceses i portugueses i té una estrella a la Guia Michelin, si bé al nostre parer n’hauria de tenir dues. A la Guia Gourmand està considerat com el millor de Barcelona amb una qualificació de 9,75/10.
Ganduxer, 10-12. (08021). Tels: 200 72 44 i 200 70 24. Horari d’13,00 a 15,45 i de 20,45 a 23,15. Tanca dissabte migdia i diumenge tot el dia i de l’1 al 31 d’agost. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Aparcacotxes. 7 menjadors privats per fins a 95 comensals i 50 a la sala principal. És membre de Barcelona Premium. info@viaveneto.es. Web: www.viavenetobarcelona.com