El Galliner de L’Antiquari està situat en una zona privilegiada del casc antic de Tarragona, en un palau que es va construir al segle XVII sobre la muralla del Fòrum Romà, per la qual cosa les seves parets guarden restes arqueològiques del típic cadirat romà. Està qualificat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, com a lloc d’interès turístic i està inclòs en la ruta turística de monuments històrics.

COMEDOR 1.JPG

El local l’ocupava inicialment un antiquari; els germans Blázquez ho van convertir en un bar de copes, en el qual es duien a terme diferents activitats culturals: música, pintura, literatura, etc., durant anys fins que ho va conèixer Mariano, li va agradar i ho va comprar, amb la idea de fer en ell un baluard cultural, amb exposicions i espectacles.

De la mà del polifacètic Mariano Vázquez, amb el suport de la seva esposa Susana Goicoechea, L’Antiquari ha estat i segueix sent, durant més d’una dècada, tota una referència de cultura a la ciutat i un punt de trobada d’artistes, intel·lectuals i personatges de la vida bohèmia tarragonina. I aquest singular i entranyable local, al febrer de 2011 es va rehabilitar, convertint-se en un restaurant alternatiu en el qual es pot assaborir un menjar informal i, alhora, es pot assistir a un espectacle de música, humor, etc.

En els diferents espais a dos nivells del local, que en total pot albergar uns 120 comensals, David Pérez i Albert Bladé que són els xefs, ofereixen una cuina tradicional, a partir de productes de primeríssima qualitat, amb un resultat certament òptim. Plats senzills, de sempre, sense més secrets que la bona matèria primera i l’encertada elaboració. La seva especialitat són les tapes. Susana dirigeix els diferents menjadors que gaudeixen d’una decoració moderna contrastant en un entorn clàssic del casc medieval de Tarragona. El celler té 40 referències a càrrec del propi patró.

Durant el mes de febrer, per encàrrec ofereix un menú de lletó “churro”, portat de Zamora i elaborat amb forn de llenya.

Entre les especialitats de la casa podem destacar l’amanida de pebrots rostits amb ventresca, 9,50; amanida de llagostins, 10,50; laminat de bacallà, 9,50; ous trufats, 8,50; ous com diu Lucio, 9,00; truita de gambes, 10,00; bacallà a la muselina d’all, 11,50; paella de filet amb poma caramel·litzada i foie, 15,00; mitjana de bou madurat (500 g.), 18,00; quallada de llet d’ovella de Navarra, 4,00; canonets de crema pastissera, 4,50; pastís de formatge casolà, 4,50. Assortiment de postres de la casa, 14,00. Menú, 23,00. I per encàrrec Menú de sidreria basca, 30,00 i Menú de lletó “churro”, 30,00. El vi de la casa és el Flor del Montsant Criança, 14,00.

Carrer Santa Anna 3. (43003). Tel.: 977 24 18 43. Horari de 13,00 a 16,00 i de 21,00 a 24,00. Tanca dilluns i del 8 al 20 de gener. Visa. Aire condicionat. Terrassa. 2 menjadors privats per fins a 60 comensals. Correu electrònic: susana@elgallinerdelantiquari.com Web: www.elgallinerdelantiquari.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross