Després dels dos primer esdeveniments, amb participació d’Arnau Bosch i Rubén Campos, aquesta setmana s’han clos els actes gastronòmics organitzats per Casa Macarrilla amb motiu dels seus 50 anys de presència com a restaurant de la cuina marinera a Cambrils. Xavier i Eduard “Macarrilla” Martí, es faran càrrec del restaurant després d’unes reformes inaugurades aquest mes de novembre. Una responsabilitat que prenen amb la seguretat de la història i amb la preparació per afrontar una cuina amb sabors de casa però amb presentacions i en textures més actuals.

1 TOTA LA FAMILIA.JPG

El passat dissabte 26 de novembre, Casa Macarrilla va oferir el darrer esdeveniment gastronòmic, un dinar sota el títol “Orígens” en què Joan Pedrell, de l’històric i referent Can Gatell va tornar a posar-se als fogons per oferir un dinar on la tradició va ser la protagonista. Joan Pedrell, en un moment del sopar en què es varen servir a la sala el caldo, així com els fideus rossos, va reivindicar que l’avi Eveli Martí va ser el primer en oferir fideus rossos en un restaurant.

El dinar va estar format per uns entremesos variats, una reinterpretació personal de 6 plats mariners tradicionals: tàrtar de tonyina vermella i anguila fumada; empedrat en textures amb fesols de santa pau, sopar de tomàquet i “xangurro”; anxova amb pa amb tomàquet a la manera de Xavier i Eduard Martí; delícies marineres; pop amb allioli i per acabar una degustació de calamar a la romana amb l’arrebossat d’algues.

Els protagonistes de l’àpat varen ser el fideus a banda o fideus rossos i el peix bullit com la polla de mar i el rap servit a taula amb allioli mariner. Un plat servit en dos temps primer el peix amb la patata i el caldo i després els fideus rossos. Un àpat contundent i mariner que va posar el punt i final a una celebració que té molt clar el orígens de la cuina que reinterpretada volen oferir Xavier i Eduard Martí en aquesta nova etapa de Casa Macarrilla. Per finalitzar una crema catalana en copa amb un xutney de mango i papaia i xocolata crocant amb reixa de caramel.

La festa Casa Macarrilla va acabar amb un ron cremat fet al mig de la sala i servit a tots els comensals per finalitzat aquests dies de festa i celebració i de nou impuls d’aquest històric restaurant cambrilenc.

50 anys d’història

L’any 1966, Eveli Martí “Macarrilla” i la seva esposa Montserrat Rom varen obrir Casa Macarrilla. De matinada, l’avi Eveli sortia a pescar mentre l’àvia Montserrat posava a punt el restaurant per rebre els comensals del dia i poder-los oferir la cuina que després de la pesca i amb producte fresc del mar el feia l’Eveli des del ranxo de bordo fins als primers fideus rossos que se servien a taula en un restaurant.

Anys més tard la segona generació s’incorporava als fogons i a la sala de Casa Macarrilla, Xavier Martí i els seus germans Eveli, Carles i Montserrat van créixer entre la cuina i la sala d’aquell restaurant fins que Xavier Martí va acabar fent-se càrrec i essent el propietari d’aquest referent de la cuina marinera de casa nostra.

Després d’anys d’experiència diversa i d’haver viscut també entre la cuina i la sala de Casa Macarrilla, la tercera generació formada per Xavier i Eduard “Macarrilla” Martí afronten un nou repte des dels cinquanta anys d’història del restaurant, oferir una cuina basada en la tradició amb tocs de noves tendència i actualitzada. Els dos germans han volgut afrontar aquest repte amb una reforma inaugurada el novembre, el mateix mes que ara fa cinquanta anys els seus avis van obrir aquest espai de tradició i gastronomia de Cambrils.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross