El Celler Joan Pàmies és un dels establiments referents a les nostres contrades. Distingit amb un Sol Repsol, la seva acurada aposta gastronòmica ha situat les seves coordenades a Riudoms, com una visita obligada per a tot gourmand. La casa noble del segle XVIII on el xef Joan Pàmies fa delectar als seus comensals, obria excepcionalment les seves portes el darrer dissabte d’octubre a la nit. Tot i que el restaurant treballa exclusivament en horari de migdia, l’ocasió bé que ho mereixia: un sopar fusió lligat al celler prioratí Clos de l’Obac.
Clos de l’Obac és un celler fundat l'any 1989 a Gratallops durant l'època de renaixement de la DOQ Priorat. Tot i que el nom oficial del celler és Costers del Siurana, es coneix per la seva marca de vins Clos de l’Obac. Guillem Pastrana, segona generació, és l’actual mànager d’un celler que «produeix anualment unes 50.000 ampolles, d’aquestes un 80% les venem a mercats exteriors i l’altre 20% es reparteix pràcticament a parts iguals entre Catalunya i la resta d’Espanya».
Un recorregut gastronòmic encisador
En el nostre itinerari gastronòmic ens acompanya Usatges, un vi negre molt especial, amb un cupatge de 6 varietats de raïm, algunes d'elles no gaire típiques del Priorat. Tres entrants previs al plat principal ens fan encisar el paladar: unes figues vermelles caramel·litzades amb rossinyols i ceps, una cocotxa esplèndida de sabor i un caneló de bou de mar amb caviar realment triomfal.
Una degustació gastronòmica perfecta, harmònica en tot moment i amb uns bolets de temporada que et feien delir només assaborir-los. Tot amb el segell d’en Joan Pàmies, a cuina: Laia José com a directora de sala i sommelier, i la resta del seu equip, atenent a la perfecció la trentena de comensals presents al restaurant situat al número 9 del carrer Masferrer, a l’urbanització Molí d’en Marc de Riudoms.
El turbot a la brasa i la mitjana de vedella obrien les portes d’uns plats principals ben treballats, de qualitat «tenim un estil propi amb molta personalitat, diferent dels formats normalment coneguts. Això si, mantenint l’essència tradicional amb productes de la zona i de temporada per crear plats únics i deliciosos que combinen sabors i textures» comenta el xef Joan Pàmies.
Un sorbet de menta amb cava llima, un milà emborratxat de crema cremada i uns licors de gingebre i de farigola arrodonien un sopar fusió senzillament es-pec-ta-cu-lar al restaurant el Celler Joan Pàmies.