La Lourdes Alsina i en Josep Fernández són els artífexs del restaurant Bec D’Or, un projecte fet realitat i que porta al peu del canó gairebé quatre dècades -des del mes de març de 1988- i que està situat al número 5 de la Riera de Riudecanyes, a Cambrils. Com a curiositat, el restaurant inicialment s’havia de dir ‘Pico de Oro’, ara bé, en el tràmit administratiu alhora de registrar-lo, el van catalanitzar per Bec d’Or «ens va agradar la traducció feta i així es va quedar» expliquen aquest matrimoni i propietaris de la casa.

En els seus inicis el local era diferent a l’actualitat, on després de diferents reformes, les millores els ha permès treballar millor i amb major comoditat. La cuina que feien llavors era força senzilla «també fèiem pizzes, però ja fa 8 anys que no les fem. Ara ens apassiona la cuina de mercat, acurada, fent carns a baixes temperatura, canelons rostits i treballem molt amb el menú xef i que té molt d’èxit entre els nostres comensals» exposa la Lourdes. Cambrilenca d’origen, és una apassionada d’endinsar-se a la cuina i crear, fusionar i utilitzar les espècies.

Ella i el seu marit també són els amos de Bec D’Or Cafè, que en el seu dia era un quiosc i que van reconvertir en cafeteria l’any 2006. Dos autèntics pencaires i emprenedors, conscients que el relleu al capdavant del restaurant està complicat «el nostre fill Ivàn és arquitecte, quan el necessitem ens dona puntualment un cop de mà a la cuina, ara bé, ell té la seva feina i el relleu no és fàcil. Tot i això 4 o 5 anys més si que ens hi veiem al Bec d’Or encara» comenten ambdós.

Moments: menú de la galera 2025

L’itinerari del menú degustació confeccionat per les Jornades de la Galera i Carxofa 2025 és realment excepcional al restaurant Bec d’Or «és un recorregut per instants vitals vinculats a la casa i que ens toquen directament». Per exemple, l’esfera de manetes i galera està vinculat al pare de la Lourdes, l’Isidre, a qui li agradaven molt les manetes de porc.

Un altre és la favada asturiana reduïda de galera, el seu punt de partida és el lloc de naixement del Josep Fernández, originari de la localitat asturiana de Luanco. Aquests als que hem fet referència, són dos plats amb els que el vostre paladar es podrà delectar, conjuntament amb d’altres exquisits com el coulant a la brava, rovell, carxofa i formatge d’ovella, els niguiri de tonyina vermella (salvatge i no de piscifactoria) dels Vents i rissoto de carxofa, o un espectacular bacallà a la brasa, carxofa, bolets i oli cremós de galera.

Si voleu reservar taula heu de trucar als telèfons 649 998 159 o al 653 270 184, una experiència gastronòmica que val i molt la pena. Digna de ser descoberta!

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross