A Cambrils aquest dissabte 8 de març dos tigres es fan amos i senyors de l’Original Experiències Gastronòmiques. Un espectacle gastronòmic i musical que a partir de les 20:30h us farà viure una ‘Sintonia’ que va més enllà dels sentits i que ens detalla el xef Joan Llaberia «som dos cambrilencs, el Pau Fargas, i un servidor. En Pau és un mestre del violí i amb qui tinc una relació d’amistat de fa molts anys. Així que ell hi posa les notes musicals i el seu saber fer i jo els ingredients (somriu)». Pau Fargas també ha tocat el violí en restauració en establiments com Les Taules, el Mirall de Tres o l'Hotel Termes de Montbrió
El sopar es composa de cinc passis i que giren entorn d’un tema: el d’aquest dissabte és ‘L’Hivern Càlid’. Cinc propostes gastronòmiques amb cinc peces musicals conegudes o de producció pròpia d’en Pau i que delectaran un màxim de 30 comensals, ja que l’experiència «és per gaudir-la en petit comitè, assaborint l’ambient càlid del restaurant, amb poca llum, on també hi juguin els silencis i, evidentment, la gastronomia».
Un maridatge musical i gastronòmic que ja va veure la llum ara fa dues setmanes. S’anirà repetint dos dissabtes al mes fins al mes de juliol. Una novetat que com indica en Joan Llaberia «la voluntat és que ho pugui gaudir tothom, per això aquest concepte l’hem posat a l’abast del públic en general a un preu de 30 euros. Això si, s’ha de reservar prèviament trucant al 977 911 602».
Joan Llaberia satisfet d’aquest inici d’any
El 2025 l’ha començat en Joan Llaberia a Madrid Fusión, en ‘III Campeonato Oficial Hostelería de España - Tapas y Pinchos’ celebrat ara fa unes setmanes i on el cuner cambrilenc va ser semifinalista amb la seva tapa Gamba Dog by L’Original «molt orgullós, vam fer un gran paper i una experiència per gaudir-la professionalment. Em va agradar viure l’ambient que hi havia i espero poder-la repetir i, si és possible, arribar a la final».
Un altre nom que hem posat damunt la taula i que sempre ha inspirat a Joan Llaberia ha estat el del mític Eduard Boada i que ens va deixar a mitjans de desembre. Un emocionat Joan Llaberia, íntim amic del gran tascaman tarragoní explica que «és un mestre en vida i en gastronomia, hi tenia molta relació ja que hi parlava gairebé a diari amb ell. Quan era alumne del col·legi Sagrat Cor hi dinava cada dia i així es va gestar l’amistat amb un home, que realment era un savi» i afegeix que «el meu entrepà preferit és el de llonganissa, amb rovellons, fesols, patates xips, olives, romesco i pinyons».