Cuinar amb flors significa molt més que afegir sabor i color a les receptes. Les flors contenen nutrients que alimenten l’ànima, aporten benestar, milloren el sentit de l’humor i converteixen qualsevol recepta en una festa pels sentits.
L’escriptora i cuinera Iolanda Bustos, presenta més de 50 elaboracions i receptes, en un llibre escrit i fotografiat durant tot un any, respectant les floracions de cada mes, perquè puguis cuinar verdures, pastes, arrossos, carns, peixos i postres amb les diferents flors de temporada i de cada estació.
A més, hi podràs trobar històries, llegendes, virtuts i curiositats de les flors, a més d’alguns aspectes científics de les plantes, trucs de cultiu, recol .lecció i conservació de les flors.
Nascuda al Baix Empordà, la trajectòria personal i professional de Iolanda Bustos ha estat sempre entorn a la natura, el camp i la cuina. Popularment coneguda com #LaXefdelesFlors, és experta en plantes silvestres comestibles.
És autora de Cuina fresca i natural i La millor cuina amb flors, plantes i fruits silvestres . Xef, formadora, escriptora i conferenciant, col.labora habitualment en diferents mitjans de premsa escrita i audiovisual. Implicada també en projectes socials de sostenibilitat.
Actualment combina l’escriptura amb el seu projecte de gastronomia d’experiències en contacte amb la natura. Cuinant, maridant i divulgant els valors del paisatge en cellers, masies i paratges on la natura, el vi i el menjar siguin protagonistes.
És assessora i creadora de productes gurmet sostenibles, recupera tradicions ancestrals i dona vida a productes com el seu famós xampanyet de flors de saüc, el vermut Vidorra, les sals, xarops, cerveses, infusions…