EL restaurant Les Tines de Renau, situat a l’antic castell del municipi, es troba com el seu nom indica a Renau, un dels pobles més petits del Tarragonès, a sol 15 Kilòmetres de Tarragona, la capital, a set minuts de Valls i a una hora de Barcelona.
El restaurant es troba al costat de la plaça major, en el cim de l’encisador municipi i enmig d’un paisatge natural embolicat de vinyes d’una gran bellesa. La cuina de les Tines de Renau, és la tradicional de la zona, amb productes de proximitat i temporada, on destaquen les cassoles a l’estil de l’àvia i sobretot les carns rostides en una gran brasa situada dins del menjador i cuinades davant dels clients. El restaurant disposa de salons rústics decorats curiosament de manera senzilla, així com d’una agradable terrassa, pel bon temps, amb vista al poble i a la comarca.
A l’entrada, dóna la benvinguda una antiga premsa i un cup que es pot contemplar a través d’un vidre. Al menjador principal, què té una capacitat per fins a 60 comensals, destaca les grans llums modernes del sostre, la pedra vista de les parets i detalls de bon gust com els antics morters de marbre i la petita bóta de vermut de poble.
El matrimoni Lluís Ramon Maideu i Josefa Pulido porten aquest establiment, ell com a xef i ella a les sales, oferint una cuina de línia catalana mediterrània, amb un menú tancat, per 18,00€ entre semana i 28,00€ els caps de semana, amb iva inclòs, en el que es pot triar entre 9 entrants, 12 segons i 9 postres, vi de la casa i aigua. Celler amb una dotzena de referències. A partir del mes de novembre comencen la temporada de calçotades, fetes al més pur estil tradicional.
Com especialitats de la casa tenim els cargols dolços i picants al nostre estil; l’escudella barrejada; xai a la brasa amb guarniments; peus de porc a la cassola, al estil tradicinal, amb bolets i botifarra negre; pastís cremós de formatge; i en temporada la calçotada.
Carrer de Peralta, 3 (43886) Renau. Tel.: Horari: 977 62 05 96 – 620 47 79 52. Obre diumenges, dilluns i dijous de 10 a 17 hores per esmorzars i menjars i divendres i dissabtes de 10 a 23 hores. Tancament setmanal: dimarts i dimecres (obre per encàrrec de grups especialment en temporada de calçotades). Mastercard i Visa. Aire condicionat. Menjador privat.