El restaurant del Grand Hotel Central, que s'anomena City Restaurant des de 2015, ocupa la planta carrer de l'establiment hoteler i completa la seva proposta en tres espais. En la seva entrada principal, per on accedien els cotxes de cavalls en un primer moment -l'edifici és de 1926-, s'emplaça el lounge i el gallery, l'espai funcional on tenen cabuda les creacions d'artistes de la ciutat.
El gastronòmic consta de dues sales, la sala per a grups grans ocupa la part posterior, la porta d'entrada a la Barcelona gòtica del Born. Allà, amb entrada independent, un espai cuidat al detall de sostres alts i llum entesa -amb la signatura de Sandra Tarruella i actualitzat recentment per María José Cabré- rep el comensal amb calma per viure mitjançant el gust l'experiència Grand Hotel.
Per reserves individuals un espai modern acull els clients a Via Laietana, 30. A això també ajuda l'ambientació musical, concebuda amb cura per un establiment melòman i que es manifesta diferent i personal per a cada espai i franja horària; música que suggereix, acompanya i envolta l'experiència en cada estada.
Un servei atent i personal, que porta a coll com a guia que explica un viatge per una gastronomia mediterrània, històricament local, internacionalment actual. El viatge ha estat ideat en carta per Sergi Fernández, director d'Aliments i Begudes de l'hotel, i el mateix xef, Alberto Vicente, foguejat entre d'altres a Majestic i Petit Comité i incorporat en 2016. Tots dos han creat una carta de cuina sensorial que interactua, que parla amb el passat i mira al futur, una cuina de producte sense disfresses però amb forn de llenya i joc de cuiner entès, una cuina moderna en presentació i servei, amb respecte gastronòmic en cuina.
Alberto s'ha fet a la cuina i l'empatia amb el nou cap de sala -Joaquim Palet, ex cap de sala a l'Hotel Arts- i Sergi es nota tant en boca com en l'experiència que un viu al restaurant. Amb la base consolidada, es deixen anar, proven i descarten per escollir bé amb la vista posada en les muralles pretèrites i als carrers del Born que circumden l'hotel.
La carta de vins té unes quaranta referències però està molt treballada, composta per vins de petits productors i cellers tant nacionals com internacionals, vins escollits per sorprendre al comensal.
Entre les especialitats cal destacar: Caneló d'alvocat amb llamàntol, 22,00; arròs melós amb gambetes vermelles i múrgoles, 19,00; aviolis frescos d'espinacs i ricotta amb escamarlans, 18,00; lluç a la brasa amb curri, coco i nyoquis de iuca, 16,00; ploma ibèrica "com un ànec Pequín", 16,00; filet Rossini amb risotto cremós de pinyons, 22,00; mandonguilles guisades amb foie i avellanes, 15,00; steak Tàrtar fumat de vedella gallega, 18,00; llimona gelat 2.0, 7,00; pinya colada amb escuma de crema catalana, 7,00; tiramisú de te matcha, 7,00.
També ofereix un Menú: 32,00 i 1 Menú degustació, 50,00.
Laietana, 30. (08003) . Tel.: 932 957 905. Horari: de 12,30 a 16,00 y de 20,00 a 00,00 hores. No tanca. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. 3 menjadors privats per a 80 comensals. Correu electrònic: info@citybar.es Web: www.citybar.es