width=

Des de febrer de 2021 l'encantador hotel Tancat de Codorniu, d'Àngel Llasera, té un restaurant gastronòmic d'alta cuina d'autor, mediterrània, de temporada, avantguardista i tocs de fusió, a càrrec de xef Aitor López Martínez.

 width=

En el marc elegant i un entorn màgic de tarongers i palmeres que dominen la finca de l'establiment, el menjador del Citrus del Tancat té una capacitat per a 40 comensals i està sota la direcció d'Alex Carlos Nolla, que exerceix també de sommelier. Disposa d'un ampli celler amb unes 250 referències.

 width=

Aitor López estudi des del 2009 fins al 2013 a l'Escola d'Hosteleria del Grau, de Castelló, cursant primer un grau mitjà de Serveis en restauració durant 2 anys i els darrers 2 cursant cuina i gastronomia. Va realitzar les pràctiques formatives al restaurant Daluan, de Morella. L'any 2016 entra a formar part de el grup Ricard Camarena, de Valencià, passant per les cuines de tots els seus restaurants, Canalla Bistro com a cap de partida, General restaurant, primer com a cap de partida i 2 anys com a cap de cuina i per últim en 2018 acaba la seva formació en valencià a Ricard Camarena Restaurant (2 estrelles Michelin i 3 sols Repsol) durant gairebé dos anys més, com a cap de partida fins al 2020 que s'incorpora a l'equip del Tancat de Codorniu per preparar l'obertura de Citrus del Tancat.

 width=

Aquí l’Aitor ofereix una cuina creativa molt treballada que utilitza molts productes de la l’hort de la pròpia finca, buscant en cada plat una fusió d’ingredients ben diversos buscant les textures i nous sabors per delectar els paladars més sofisticats. Li agrada jugar amb els productes del mar i de la terra, elaborant uns plats d’autoria amb resultats plenament satisfactoris.

 width=

El menú degustació que actualment presenta posa de relleu el mestratge d’aquest xef i la seva inquietud en oferir un conjunt de elaboracions plenes de gustos ben variats de productes de l’horta, del mediterrani i de la ramaderia (el plat estrella és el “churrasco d’agnell”) pel plaer dels comensals.

 width=

Entre les especialitats de la carta poden destacar les carxofes del nostre hort cuites i fregides, “velouté” de pernill ibèric i rovell d’ou curat, 14,00 €; cocotxes de lluç del Mediterrani a la brasa, suc de porros i “chalota” fregida, 19,00 €; rap a la brasa i “enoki” (bolet) estofat en un all i pebre, 16,00 €; “churrasco” d’anyell ibèric, tomàquet tatemado, fonoll rostit i suc d’herbes, 22,00 €; ventresca de tonyina vermella Balfegó, pebrot rostit i suc de “titaina”, 26,00 €; flam de llet d’ovella i tòfona d’hivern “Tuber melanosporum”, 7,50 €.

 width=

També té a la carta dos menús degustació. El Menú Tancat (curt), 45,00 € i el Menú Citrus (llarg), 64,00 €. El preu mitjà d’un àpat és situa sobre els 50,00 €.

 width=

En la nostra visita vam gaudir del Menú Degustació llarg, començant pels snaks i aperitiu: coliflor, anxoves i tòfona; coca de dacsa i titania de bonítol; bunyol cremós de gamba amb bleda; gyoza de canyut del Delta en “ajada” cítrica; i consomé de galeres rostides i cítrics.

 width=

De principals: gamba blanca de Roses amb suc de tomàquet i Palo Cortado; llagostí a la brasa, holandesa del seu propis caps i coliflor; ostra, suc de pollastre rostit i moll de l’òs; espàrrec verd, migas de corball fumada, raba i raifort:  carxofa del nostre hort, cuita i fregida amb veuloute de pernil i rovell d’ou curat;  arròs socarrat i cremós de galeres i faves; rap a la brasa i enoki estofat en un all i pebre; “churrasco” d’agnell ibèric, fonoll rostit i suc d’herbes.

 width=

A les postres: iogurt d’ovella i saüc. Postre: taronja del Tancat; flam d’ovella i tòfona i com a petit fours: xocolata picant amb pa i oli d’oliva; lemon pie; bunyol de vanilla. Excel·lent.

 width=

Crta. N-340, km 1059 (43530) Les Cases d'Alcanar. Tel .: 977.737 194. Horari: de 13,00 a 15,30 i de 20,00-22,30 hores. Tanca: dimecres i dijous. American Express, 4B, Master Card, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Pàrking. Terrassa. 1 menjador privat per fins a 15 comensals. Accés per a discapacitades. Disposa de platós sense gluten, vegans i vegetarians. Correu electrònic: info@tancatdecodorniu.com Web: www.tancatdecodorniu.com

 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross