L’any 2016 va ser molt important pel restaurant Casa Macarrilla perquè va celebrar el 50è aniversari i després d’unes reformes importants inaugurades al mes de novembre es va iniciar una nova etapa de l’establiment, a càrrec de la tercera generació, el Xavier i l’Eduard “Macarrilla” Martí, que sense oblidar la història de la seva cuina marinera cambrilenca (l’avi Eveli Martí va ser el primer a oferir fideus rossos en un restaurant) van iniciar una nova línia de cuina amb sabors de casa però amb presentacions i textures més actuals. Una cuina evolutiva i d’autoria, fruit de la investigació i els coneixements apresos amb contactes realitzats amb els millors xefs del país.
Va ser l’any 1966, quan Eveli Martí “Macarrilla” i la seva esposa Montserrat Rom van obrir Casa Macarrilla. De matinada, l’avi Eveli sortia a pescar (amb una barca exposada en un dels quadres del menjador i que en una maqueta reduïda arriba a cada taula actualment amb els aperitius de la casa) mentre l’àvia Montserrat posava a punt el restaurant per rebre els comensals del dia i poder-los oferir la cuina que després de la pesca i amb producte fresc del mar el feia l’Eveli.
Anys més tard la segona generació s’incorporava als fogons i a la sala de Casa Macarrilla, Xavier Martí i els seus germans Eveli, Carles i Montserrat van créixer entre la cuina i la sala d’aquell restaurant fins que Xavier Martí va acabar fent-se càrrec i essent el propietari d’aquest referent de la cuina marinera de Cambrils.
Ara la tercera generació afronten el repte de buscar dia a dia una millora constant per sorprendre als seus clients. Voluntat, il·lusió i entusiasme no hi manquen en la tasca que desenvolupen Xavier i Eduard oferint una apassionant oferta gastronòmica amb una carta amplia de suggeriments de tradició i evolució molt ben elaborades.
La carta compren els apartats de Divertiments (ostra elèctrica, 6,00/u; moll de l’os i llagostí, 8,50/u; degustació de crema de llamàntol, tapa guanyadora de la Ruta S. Miguel en el 2016, 5,90/u; eriço de mar, tapa guanyadora de la Ruta S. Miguel 2013, 6,50/u), Diàbolos (carpaccio de lluç i gamba amb cítrics, 16,00); Amb sabor a mar (crema de llamàntol, recepta secreta de la família, 12,00), L’Avi pescador (suquet de rajada amb mongetes, 22,50); Intocables des de 1966 (fideus rossos, 14,00); Al grà (arròs de l’Àvia amb bolets i marisc del dia, 20,50); En terra ferma (filet de parmentier de patata violeta i crema de céleri, 26,00).
També inclou un Menú Degusta Clàssics, 30,00 i un Menú Degusta “Canalla”, 45,00. I de dilluns a divendres al migdia (no festius) un Menú gastronòmic, 19,66.
El celler compta amb unes 65 referències, a cura de Juan Agundez. La carta de vins està molt ben dissenyada i és molt explicativa. El vi de la casa és de la D.O. Catalunya (blanc i negre) i D.O. Navarra (rosat). El servei és molt acurat i detalla l’elaboració de cada plat servit.
Casa Macarrilla participa en les Jornades Gastronòmiques del municipi i del 29 de setembre al 15 d’octubre que se celebren les del Calamar presenta un menú per 49,00 euros que compren: La barca de l’avi, tres snacks delicatessen; calamar amb figues, gelat de foie i vichisoise de xirivia; crema de calamar en la seva tinta, coral de carabiner i remolatxa; sarsuela de cocotxes de bacallà amb calamar farcit de gambes i potes; sorbet líquid de llima amb flor de Sichuan; bomboneria de xocolata amb curri, xocolata amb avellana i sal i xocolata blanca amb fruits vermells; regat amb cava Torelló Brut Special Edition.
Carrer Barques, 14. (43850). Tel.: 610 75 28 60. No tanca. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat, terrassa i 1 menjador privat per fins a 29 comensals. Correu electrònic: restaurante@casamacarrilla1966.com Web: www.casamacarrilla1966.com