Casa Gurí és un petit restaurant familiar inaugurat en 1999 localitzat al poble de La Masó, a la comarca de el “Alt Camp”, en ple marc rural. Es diu que “som el que mengem”, ells “cuinen com són”, de gustos clars i nets, sense sofisticacions ni falses aparences.
La seva cuina ha sabut conservar el sabor d'aquells guisats que desperten el record de les cuines de les nostres àvies. Però a més, també han incorporat receptes pròpies, basades en productes autòctons, de proximitat i de temporada. Una cuina essencialment mediterrània.
Algunes de les seves receptes s'han mantingut inalterables durant els més de 15 anys d'història del restaurant: El tartar de dos salmons, el timbal de patata de Prades, els caragols, la cua de vedella confitada, la perdiu a la vinagreta suau, el melós de vedella… Les postres són tots casolans, destacant les Gurinetes, exclusius de la casa i la tarta tatin o de pera.
I durant la temporada, no falten les “calçotades”, fetes amb “calçots” conreats per productors locals, amb l'opció de fer els “calçots” a l'aire lliure. Sense presses, sense torns, amb l'autèntica salsa de “calçots”, apta també per celíacs.
El menjar per portar va ser un dels pilars del seu origen; per aquest motiu ofereixen permanentment aquesta opció: “menja a casa com de restaurant”. I si se sol·licita, es pot acompanyar d'un servei de càtering integral.
El restaurant compta amb diferents ambients, racons i un parell de menjadors privats i un jardí, que en el seu conjunt ofereixen intimitat i un ampli ventall d'opcions. La capacitat és de 70 persones i, durant l'estiu obren la Terrassa d'Estiu, per gaudir de les nits a l'aire lliure. Per a celebracions més multitudinàries disposen d'una carpa per 150 persones, que es munta en el jardí.
Els orígens cal buscar-los en l’avia Maria que provinent de Farena baixà a la plana al casar-se i del cuinar en va fer el seu ofici. Aquesta afició pels fogons va ser heretada pel seu fill Josep Gurí que desenvolupà aquesta activitat durant 50 anys al davant de la cuina dels restaurants de més renom de la comarca. El seu fill, Anton, ho va continuar i actualment són l’Esther Gurí, la noia de “Casa Gurí, com cita Josep Mª Espinàs en el seu llibre sobre la comarca la que amb el seu marit, Carles Pérez continuen el negoci, amb el suport d’Antonio Quesada a la cuina, juntament amb l’Esther.
Ofereixen dos menús a 20 i a 26 euros els caps de setmana i a 12 euros els dies laborables, amb algun suplement segons el plats escollit entre una varietat de 5 entrants, 5 segons i 5 postres. També ofereix esmorzars de forquilla. El celler té unes 30 referències.
Adreça: Carrer Sant Sebastià, 20 (43143) La Masó. Tels.: 977 637 346 i 661 970 656. Tanca dilluns. Horari: de 13,00 a 16,00. Juliol i agost també de 20,30 a 23,00. Aire condicionat. Jardí terrassa. restaurant@casaguri.com Web: www.casaguri.com