És un dels més antics i coneguts restaurants de Tarragona que començant als anys quaranta com un xiringuito amb el temps s’ha convertit en un dels millors de la ciutat, de cuina tradicional marinera. És un restaurant familiar a peu de la platja Arrabassada, que ofereix una cuina de mercat amb productes frescos i de temporada, amb plats mariners típics de Tarragona, amb unes elaboracions de peix i marisc km 0 impecables.

FAÇANA.JPG

El tracte és agradable i familiar. El recinte disposa de 14 places d'aparcament propi per a clients i dos menjadors, per a uns 140 comensals, amb reservat per a empreses i esdeveniments.

Actualment el restaurant està regentat pels Germans Bonachí, Ramon, Josep M. i Claudio i va ser inaugurat per Josep M. Bonachí (pare) i Alba Solé al 1987. La família Bonachí i el barri de la platja Arrabassada estan relacionats des de fa molt de temps. En aquesta relació sempre hi ha hagut un tema important, la gastronomia.

L'àvia Trini va començar a cuinar plats amb el peix sobre la mateixa platja. Tenia la mà trencada per fer plats exquisits, romescos, sopes, arrossos mariners, suquets. Pels voltants del 1944 va regentar els "Baños Municipales" instal·lació de l'Ajuntament que en un principi donava servei de guarda-roba, dutxes i banys, ella aprofitava per vendre refrescs i menjars, ho va fer fins al 1952, això va donar peu a que l'ajuntament  adeqüés les instal·lacions per afegir un xiringuito.

De tota aquella època el seu fill, Josep Mª Bonachí, es va anar criant en un ambient de pesca i gastronomia que faria d'ell un excel·lent cuiner de la cuina tradicional de la costa tarragonina. Josep Mª Bonachí va regentar el xiringuito "la Churreria" durant els anys seixanta. Sobre el 1968 va aconseguir la concessió d'explotació dels "Baños Municipales" que durant 18 anys i fins la seva desaparició va regentar, amb l'ajut inesgotable de la seva dona, l’Alba. El 23 d'abril de 1987 inaugura "Can Bonachí" a la urbanització Vileta de Mar just a costat de la platja. En aquest establiment en Josep Mª va ensenyar totes les seves experiències gastronòmiques als seus fills, en Claudi a la cuina, en Ramon a la sala i en Josep Mª  a l'administració. Així dons l'any 2000 en Josep Mª pare arriba a la seva merescuda jubilació. Els germans Bonachí amb l'ajut de les seves esposes regenten actualment aquest històric restaurant.

La planta baixa és la més utilitzada del restaurat amb una decoració molt agradable i càlida amb quadres d’en Claudi i fotografies antigues de l'Arrabassada. Al centre de la sala en una vitrina s’exposen els productes frescos del mercat. El celler té un centenar de referències. La planta superior es ideal per grups, celebracions familiars i de empresa amb un menjador de fins a 45 persones, molt lluminós i tranquil.

La cuina és principalment marinera, però sense oblidar la carn. També treballen amb les brases d’alzina i els resultats son esplèndids, oferint el sabor més autèntic de la cuina marinera amb gust tradicional d’altres temps, perfums a romaní, farigola i llenya. Entre les moltes especialitats podem esmentar la paella marinera, 13,50; arròs caldós de llamàntol, 22,60; l'arròs negre, 13,50; pica-pica, calamars, calamarsons, anxoves de l'Escala, sípies, popets, sardines, seitons, musclos a la planxa, 8,50/21,70; el peix cuinat amb cassoles de fang com seria el romesco, sarsuela, el turbot amb salsa de romesco, el rap a l'all, 21,90/28,00; graellades de peix, 35,00; peix a la planxa i cuinats a la sal, 14,50/19,80; profiterols amb xocolata, 5,60 (preus sense iva).

A la nit també ofereix una carta "Nit de tapes a Can Bonachí" amb tapes elaborades amb serietat i qualitat.

Vileta de Mar, 5, Arrabassada. Tarragona. 977 23 10 47 i 977 29 01 99 i 629 890 447. Horari: De 13,30 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. Tanca diumenge nit i dilluns tot el dia (excepte dilluns festius) i del 9 al 26 de gener. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Correu electrònic: jbonachi@tinet.org. Web: www.canbonachi.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross