Fa unes setmanes comentàvem les delícies del Cachitos Diagonal i del Nuba, establiments del Grup Costa Este que estan marcant una fita en la restauració de Barcelona, especialitzada en les tapes d’alta qualitat en un marc singular d’elegància i distinció, on la vista es perd entre molts detalls de bon gust.
Avui volem comentar un dels primers restaurants del Grup, situat a la Rambla de Catalunya, que porta per nom Cachitos i que ocupa un ampli local, a diferents nivells i acurada decoració.
El menjador principal, després d’una llarga barra quadrada al centre, acaba amb una terrassa de vidre, al costat d’un jardí verd amb llum natural a través d’una claraboia, que aporta un toc molt ecològic i lluminós al conjunt.
Cachitos Rambla, es defineix com un local de tapes i copes que enamoren i que fa seva la filosofia de Bernard Shaw quan afirma que “no hi ha amor més sincer que l’amor al menjar”. És un restaurant que recupera els sabors de la cuina de sempre oferint tapes tradicionals a més d'una àmplia varietat de plats de mercat, tot sota la direcció del xef Lluís Rosich, que inclou algun toc d’autoria, com els ous trencats amb llamàntol i salsa de caldereta. Destaca també la rebosteria que culmina deliciosament l’àpat i el sofisticat servei de cocteleria que inclou 55 exclusius tipus de sagnia Premium.
Cachitos embolica la cuina tradicional en un entorn chic i cosmopolita, en el qual tradició i avantguarda es fusionen combinant materials i elements decoratius clàssics. Situat en ple centre de l'Eixample, disposa d'una àmplia i confortable terrassa en un dels millors passejos de la ciutat. L'espai, sota la direcció d'Alexandre Izquierdo combina diversos ambients: terrassa, entrada, dues plantes, restaurant i club, aconseguint una atmosfera exquisida i elegant i amb un horari que va de 8 del matí a 3 de la matinada (cuina, de 13,00 a 01,00).
Entre les especialitats de la casa cal citar els ous de guatlla i caviar; pernil ibèric amb pa de vidre amb tomàquet; tàrtar de tonyina damunt d’advocat; chanquetes; ous trencats amb llamàntol i fons de caldereta; favetes amb sipions i espardenyes; risotto de ceps amb tòfona negra; i, com a postres, torrija, pastís de formatge, bomba de xocolata; maduixa amb iogurt i escuma de gerd; xocolata, sal Mandon i oli d’oliva.
Rambla Catalunya, 33. (08007) Barcelona. Tel:: 93 215 27 18. No tanca. Web. info@cachitosrambla.com